Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přerovský Zubr Premium je nejlepším ležákem v Evropě.

Co se píše o pivovarech a pivu


Přerovský Zubr Premium je nejlepším ležákem v Evropě.

[pondělí, 15. listopad 2010]

Vlastnosti přerovského ležáku ocenili odborní degustátoři a pivovarničtí experti z celého světa, tentokrát v rámci evropské degustační soutěže European Beer Star 2010, vyhlašované v Německu. Zubr Premium si za svou jedinečnou chuť a vynikající kvalitu ze soutěže odváží nejen zlatou medaili v prestižní kategorii světlých ležáků, ale také titul Europen Beer Star 2010, které při slavnostní ceremonii v Norimberku převzali zástupci pivovaru. Úspěch je o to větší, že zlato a titul získal nejen Zubr, ale také Litovel Premium, který ovládl kategorii tmavých ležáků.

Důležité je, že piva z produkce obou pivovarů neztratila svoji identitu ani v době, kdy se globální bohužel stává i chuť piva. „Dá se říct, že jdeme tak trochu proti proudu, když vsázíme na fenomén chuti a tradiční výrobu. Jak je ale vidět, přináší to své ovoce a to nás těší,“ říká Pavel Svoboda, manažer pivovaru Zubr. Jeho slova potvrzuje i celá řada ocenění pro pivo, které se více než 130 let vaří klasickou technologií podle tradičních receptur.

Soutěž European Beer Star pořádá Svaz středních pivovarů v Bavorsku spolu s Asociací nezávislých pivovarů v Evropě a její mimořádný význam dokládá počet přihlášených 955 vzorků piv ze 34 zemí světa. V komisi degustátorů zasedlo celkem 88 pivovarnických odborníků, kteří u každého vzorku posuzovali především chuť a říz, ale také aroma, barvu, pěnu, jas a další, pro konzumenta důležité vlastnosti piva. Ležáky z Moravy vynikaly ve všech hodnocených kritériích i svým výborným dojmem po napití; obě piva se totiž vyznačují vysokou pitelností.

Podle vyjádření organizátora projekt vychází z jedinečnosti piva a jeho vnímání jako kulturního dědictví. Hlavním smyslem je představit chuťově různorodá piva široké veřejnosti a posílit jejich výjimečnost. Jde zejména o produkty malých a středních výrobců, které se způsobem výroby a celkovou charakteristikou liší od europiv, vyráběných v pivovarnických gigantech. Snahu o celosvětové prosazení vysoké kvality zlatého moku potvrzuje rostoucí zájem pivovarů o účast v této soutěži s vysokou světovou prestiží.

Pivovar Zubr ročně vystaví na 250 tisíc hl piva a k jeho úspěchům nepatří pouze medaile z degustačních soutěž, ale především přízeň konzumentů a stabilní pozice regionální značky na saturovanému pivním trhu.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Zubr Přerov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI