Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Braník má nového majitele

Co se píše o pivovarech a pivu


Braník má nového majitele

[pondělí, 10. září 2007]

Společnost ING Real Estate Development rozšířila své portfolio o další projekt. Od společnosti Pivovary Staropramen a. s. odkoupila areál bývalého pivovaru Braník. Kupní smlouva byla podepsána na základě vítězství ING Real Estate Development ve výběrovém řízení.

"Pozemek o velikosti zhruba 5 ha je v tuto chvíli částečně zastavěn objekty bývalého pivovaru. Naším záměrem je vybudovat z této dnes nevyužívané lokality atraktivní místo, do kterého se vrátí příjemný duch metropole," uvádí Renáta Kodadová, tisková mluvčí společnosti ING Real Estate Development. Podoba budoucího areálu bývalého pivovaru bude přizpůsobená plánované změně územního plánu.

"V tuto chvíli není o finální podobě projektu rozhodnuto. Předpokládáme zde rezidenční výstavbu doplněnou o potřebnou občanskou vybavenost, maloobchod a další služby," prozrazuje Renáta Kodadová.

Areál bývalého pivovaru Braník se nachází ve velmi dobře dostupné oblasti Prahy 4. Blízkost centra města nabízí budoucím obyvatelům dobrou dopravní obslužnost, nedaleký les pak klidovou zónu.

"V našem plánu rozhodně počítáme se zachováním lesa a také s rozšířením zelených ploch. Vzhledem k nedaleké rekreační oblasti okolo Vltavy nebo golfovému areálu v Hodkovičkách chceme zachovat příjemný ráz této lokality a zdůraznit její perspektivu pro život v metropoli."

Výroba piva byla v pivovaru Braník ukončena v závěru ledna letošního roku. Původní majitel - Pivovary Staropramen - ji přesunul do pivovaru Staropramen na Smíchově. (iHNed)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI