Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Strakonice podpořil výstavu Královský sňatek

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Strakonice podpořil výstavu Královský sňatek

[pondělí, 1. listopad 2010]

Měšťanský pivovar Strakonice podpořil výstavu Královský sňatek (4.11 2010 - 6.2.2011), která se koná při příležitosti 700. výročí sňatku Elišky Přemyslovny a Jan Lucemburského. Místem konání bude Dům U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí, původně gotický městský palác s nárožní obytnou věží, který je možno považovat za součást městské královské rezidence, upravené pro mladé královské manžele v prvním období po jejich příchodu do Prahy.

Výstava bude instalována ve všech expozičních prostorách domu, od suterénu po druhé patro. V prvním patře připomene prvního českého krále z rodu Lucemburků a jeho rodinu, představí i osobnost královny Elišky, její přemyslovské kořeny a hlavní protagonisty královského dvora. Dobový historický kontext bude představen ve druhém patře domu, kde se návštěvník seznámí s architektonickou podobou zástavby pražského území mezi Pražským hradem a Vyšehradem v roce 1310 a poté blíže pozná životní styl Pražanů na konci 13. a v první polovině 14. století.

Výstavu pořádá Muzeum hlavního města Prahy, Galerie hlavního města Prahy a Archiv hlavního města Prahy za podpory Magistrátu hlavního města Prahy. Je pořádána ve spolupráci s Národním muzeem (Praha) a za podpory Ústavu dějin umění AV ČR a Polského institutu v Praze.

Záštitu nad výstavou převzali primátor hlavního města Prahy Pavel Bém a primátor partnerského města Lucemburk Paul Helminger. Záštitu laskavě převzali také velvyslanec Lucemburského velkovévodství v České republice Jean Faltz a Jeho Eminence kardinál Miloslav Vlk, arcibiskup pražský.

Zdroj: Pivovar Strakonice.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI