Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Odbyt Heinekenu v 3. kvartáli klesol, ale jeho tržby vzrástli

Co se píše o pivovarech a pivu


Odbyt Heinekenu v 3. kvartáli klesol, ale jeho tržby vzrástli

[středa, 27. říjen 2010]

Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken znamenala v 3. štvrťroku 2010 slabší ako očakávaný odbyt. Na príčine bolo nepriaznivé letné počasie a úsporné opatrenia, ktoré zaviedli vyspelé krajiny, aby znížili svoje dlhy.

Aj keď odbyt piva v Afrike, Latinskej Amerike a v Ázii v 3. kvartáli 2010 prudko vzrástol, celkový odbyt skupiny Heineken bol nižší ako v rovnakom období minulého roka pre pokles predaja na vyspelých trhoch.

Za tri mesiace do konca septembra Heineken predal 43,8 milióna hektolitrov piva. To je o 2,2 % menej ako v rovnakom období minulého roka, keď celkový odbyt dosiahol 46,9 milióna hektolitrov.

Tržby pivovarníckej skupiny však aj napriek tomu v 3. kvartáli vzrástli medziročne o 13 % na 4,62 miliardy eur, vďaka akvizícii mexického pivovaru Femsa. Ak by sa tento faktor nebral do úvahy, príjmy Heinekenu by v sledovanom období klesli o 2,1 %.

V auguste pivovar zverejnil údaje o hospodárení za 1. polrok 2010. Čistý zisk Heinekenu za obdobie január-jún dosiahol 695 miliónov eur a tržby 7,52 miliardy eur. Za celý rok očakáva medziročný nárast zisku o zhruba 10 %.

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Zdroj: TASR.sk

[Heineken] 12:06 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

středa, 27. říjen 2010
16:13

Tak nech idú definitívne do p...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI