Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na slavnosti piva se sklem nelez

Co se píše o pivovarech a pivu


Na slavnosti piva se sklem nelez

[čtvrtek, 23. září 2010]

Když jsem se v pondělí po ICQ dodatečně kamaráda Romana zeptal, jak vlastně dopadl na Pivních slavnostech Pardubického pivovaru a. s., kam bych jel zřejmě s ním, nebýt obdobné akce v mých téměř domovských Hanušovicích, odpověděl mi takto:

"Bledě. Skončil jsem jen v Pivovarce, páč chtěli vidět obsah batohu a já tam měl dvě sklenice, který jsem si předtím koupil v jejich prodejně, a taky jednu třetinku z domu na pití, no a s tím mě tam nechtěli pustit a odkázali mě na jakousi ceduli, kde bylo napsané, že je do objektu zakázáno vnášet chlast a skleněné předměty. Že prý mám ty sklenice zajít vrátit do prodejny a pak že můžu dál. Co na tom, že slavnosti začínaly v jednu, zatímco prodejna je v sobotu otevřena jenom do 12:00. Hádat se s pořadateli prostě nemělo smysl, tak jsem to otočil, skočil si aspoň na tři piva do Pivovarky a jel jsem zpátky domů..."

Jak vidno, zatímco ve většině českých pivovarů jsou rádi, že během vlastních slavností nějakou tu sklenici prodají a něco málo navíc díky tomu vydělají, v Pardubicích jsou na tom zřejmě natolik finančně dobře, že vydělávat nepotřebují, ba co víc, dokonce znemožní vstup na jimi spolupořádanou akci každému, kdo nechce při pití ožužlávat plastový kelímek, ale chce pít důstojně, tj. ze skla, navíc třeba opatřeného logem Pernštejna.

No, abych pravdu řekl, dosud jsem si myslel, že tyto manýry spadají do sekce nadnárodních pivovarů - nedávno tu psal kdosi o tom, že mu nechtěli do skla natočit na Radegastově dnu, od kamarádů z Plzně jsem se zase doslechl, že obdobný zákaz platí také na PilsnerFestu - ale výše uvedený případ ukazuje na to, že se to může týkat i celkem malého pivovárku, logicky by mě tudíž zajímalo, zda má ještě někdo jiný podobnou zkušenost odjinud. Pokud ano, tak sem s ní. Jistě to bude přínosem nejen pro mě.

[Malakin] 16:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Kroupa

čtvrtek, 30. září 2010
10:36

Tomáš Kroupa

Na loňských slavnostech Primátora jsem se setkal s obdobným nařízením, jen nešacovali batohy, na to snad ani nemají právo. Takový Ejlík, Stoutík či Wajcoš z plastu, pošušňáníčko...


Jezewec

pondělí, 27. září 2010
12:59

Též jsem se zúčastnil a ochranka mi sdělila, že si sklo můžu schovat na vrátnici. Prý bylo sklo zakázáno z bezpečnostních důvodů, protože vloni došlo ke zranění. Jinak slavnosti byly super.


napsal(a): Jezewec (hrubes.michal(a)pandaeast.cz) [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
08:32


posted by: Inzerce

Krišot

čtvrtek, 23. září 2010
20:11

Krišot

Taky se mi stalo, že mi na slavnostech Janáčka u jednoho výčepu nechtěli nalít do skla. A dozvěděl jsem se, že by po nich mohla jít hygiena a dostat vysokou pokutu. Neboť když nevypláchnutý krýgl opřeš o pípu,tak můžeš někoho nakazit, třeba hepatitidou B. Teoreticky je to možné. Museli by na slavnostech u každého výčepu zajistit i vypláchnutí krýglu, což je v podstatě nerealizovatelné.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 23. září 2010
23:07

Pavel R.

to Krišot: S hygienou je pořád problém. Nevím jak jinde, ale u nás zakázali točit pivo do přinesených petek.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Sekal

pátek, 24. září 2010
09:03

Sekal

to Pavel R.: Prosím??? Měl jsem za to, že žloutenka typu B je nemoc narkomanů a homosexuálů, tak mi to prezentovala i dr., která mě proti ní očkovala. Jako že z hrdla lahve skrz pípu a přes sklenici někdo chytí opar?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

jana

pátek, 24. září 2010
09:47

Jana

to Sekal:
Ó, nikoli. Klidně Vám ji mohou napíchnout ve špitále, třeba při transfúzi.Osobně znám příklad. Jinak se obecně šíří tělními tekutinami. Že je hepatitida B nejvíce rozšířena mezi Vámi uvedenými skupinami to dokládá výše uvedené. Ale není to podmínka.
Pro Pavla R. : to jsou snad problémy s Hygienou, ne? :-) Všude si musí něco najít, aby dokázali svoji převahu. (znám z vlastní zkušenosti)


napsal(a): jana [Odpovědět]

DanD

pátek, 24. září 2010
15:31

DanD

to Krišot: Já jsem to konzultoval s hygienickou stanicí a bylo mi řečeno, že pokud je to na přání zákazníka, tak mu to můžu na jeho vlastní riziko do jeho skla načepovat.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 24. září 2010
10:28

Pavel R.

to jana: Přesně tak


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 23. září 2010
18:54

Trhac

Krom toho, že nemám rád pivo v kelímku, tak mi to přijde jako úplná blbost...nevidím jedinej důvod, proč tam nemít sklo...navíc přece každej kelímek něco stojí, a úklid zbytečně větší masy odpadu taky...já osobně kamkoliv jedu na slavnosti, tak nakupuji místní sklo a hned si nechávám pěkně natočit:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Lubos

čtvrtek, 23. září 2010
18:12

Lubos

Jiný postup zvolili na pivním festivalu v Padochově, tam součástí vstupného(50Kč) byla i pivní sklenice s logem akce.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 23. září 2010
17:09

Sekal

Byl jsem na několika výstavách vína a vždy jsem měl vlastní sklo. Někde se dokonce stalo, že lidem, kteří měli jen plastový kelímek, nechtěli nalít. Asi jsou vinaři něco víc než pivaři (i před zákonem o spotřebních daní).


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 23. září 2010
19:38

Malakin

to Trhac: No, on bude asi problém v tom, že v Pardubicích to berou spíš jako hudební akci než jako akci pivovarskou. Stačí se podívat, co všechno musel potenciální návštěvník splnit , aby se vůbec dostal dovnitř. Na oficiálních plakátech však o něčem takovém nebyla ani zmínka. Kdo to tedy předem nenastudoval na netu, měl smůlu.

K těm kelímkům: Cena se pohybuje kolem jedné koruny, některé ovšem stojí i víc. Pivovar si to však většinou započte do výsledné ceny piva = vše zaplatí konzument, možná i úklid. :)

to Sekal: Na některých výstavách či spíše veletrzích vína si skleničku můžeš oproti záloze dokonce zapůjčit, ale obecně je lepší, když si vezmeš svoji.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 23.09.2010 ve 19:43:29


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 23. září 2010
19:41

Trhac

to Malakin: Tak přecijen stejně vydělaj víc, když si někdo přinese sklo...jinak na tom videu, co tu bylo v novinkách, mi přijde, že je tam na pivní slavnosti celkem mrtvo...se ani nedivím...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 23. září 2010
16:55

Pavel R.

Na naše slavnosti přijeďte klidně i se svým sklem, protože my bohužel ještě vlastní sklenice nemáme. Ale pracuje se na tom.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

jana

čtvrtek, 23. září 2010
20:12

Jana

to Pavel R.:
Tak co, neprotáhnete je do neděle? :-)


napsal(a): jana [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 23. září 2010
22:59

Pavel R.

to jana: Letos určitě ne, ale uvidíme podle zájmu a příští rok je můžeme protáhnout. Ale pokud chcete, něco Vám na neděli schovám.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

jana

pátek, 24. září 2010
09:39

Jana

to Pavel R.:
Dík. Domluvíme se a dám vědět. Ono bude taky záležet na počasí.


napsal(a): jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI