Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pijte poličské pivo aneb glosa nejen o jednom letním zážitku z města

Co se píše o pivovarech a pivu


Pijte poličské pivo aneb glosa nejen o jednom letním zážitku z města

[pondělí, 13. září 2010]

Zaměstanci pivovaru reagují na článek Romana Novotného z Pardubic.

Před několika týdny byl ve Svitavském deníku v rubrice Z redakční pošty zveřejněn dopis Romana Novotného z Pardubic.

Domnívám se, že by se slušelo, abychom se jakožto zaměstnanci poličského pivovaru k tomuto vyjádřili. Pan Novotný na základě návštěvy jedné místní restaurace, kde si nechal natočit pivo do přinesených PET lahví a kde nebyl spokojený s jejich plněním, obsluhou a návštěvníkem, usoudil, že již nikdy nebude pít poličské pivo.

Co jej k tomuto přesvědčení přimělo, ba co více, co jej přimělo k tomu, aby místo stížnosti adresovanou na pivovar, napsal rovnou do redakce regionálních novin? Dle pana Novotného si pivovar, který dovolí, aby s jeho pivem „kdokoliv“ špatně nakládal, nezaslouží nic jiného než veřejnou potupu a doživotní ignoraci jeho výrobků.

Nechtěl bych se vracet k nepodstatným detailům, ale nedá mi, abych se nezastavil nad jednou vsuvkou zcela mimo téma. Nechápu, proč se několikrát opřel o invalidu, ba jej dokonce ve svém článku zesměšňoval.

Pan Novotný nám podsouvá názor, že nejlepší přinesené pivo je to, které vám výčepní natočí přímo do láhve. Není tomu tak. Nejlepší je si v restauraci nechat natočit pivo do skla a tam je konzumovat. Pokud je chci vypít doma, pak není nad správně vychlazeného lahváče z chladničky. Odborníci a znalci ví, že pokud se do láhve (jedno zda skleněná, nebo PET) má přemístit pivo, pak je nutné v láhvi vytvořit protitlak a zabránit tím pěnění piva a tím i zamezit snížení řízu. To nelze v restauraci, ale jen na uzpůsobeném zařízení. Takové je například i u nás v pivovaru na plnění do pětilitrových párty soudků.

Pokud tedy požadoval pivo natočené, mohl si dojít do pivovaru pro deset kousků. Pokud chtěl doma pít poličské pivo v dobré kondici, měl si koupit v kterémkoli místním obchodě lahvové pivo. To je i doporučení nejen pro pana Novotného, ale i pro ostatní. Nežádejte natočení piva v hospodě do PET. Chuti piva tím nijak neprospějete. Pivo bude mít menší říz, zoxiduje a může i zvětrat. Chcete-li mít doma točené, pak v non-stop prodeji na našem pivovaru si můžete do donesených, nebo u nás koupených soudků nechat natočit na soutěžích a u zákazníků mnohokrát oceněnou 11% Otakárka. Non-stop prodej zajišťujeme 24 hodin denně 365 dnů v roce a v přestupný rok dokonce 366 dnů.

Dvě malé doušky závěrem. Ve zmiňované restauraci jsem vždy dostal chutné pivo natočené do skla a točila mi je sympatická paní.

Pokud bychom každý z nás měli z jednoho negativního zážitku v pohostinství ignorovat značku tam čepovanou, pak zaniknou všechny pivovary a z nás se z donucení stanou abstinenti.

S přáním hezkých zážitků za kolektiv zaměstnanců poličského pivovaru sepsal Roman Holoubek

Zdroj: Svitavský deník.cz | Autor: Roman Holoubek

[Polička] 08:22 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

úterý, 14. září 2010
10:47

VozechV

Já v reakci pana Holoubka vidím ještě něco dalšího. Pan Holoubek šikovně využil možnosti zdarma zpropagovat non stop prodej piva (dokonce humornou formou) a plnění do párty soudků. Dokonce si správně neodpustil vyzdvihnout "mnohokrát oceněnou 11% Otakárka".
Dobrý tah - palec nahoru.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 14. září 2010
05:49

Roman Holoubek

Díky chlapi za podporu - zdravím vás.
Jen poznamenávám, že regionálnímu deníku trvalo hodně dlouho než otiskl naši reakci a to jsem jej ještě musel urgovat.


Adsense

19. duben 2024
22:44


posted by: Inzerce

Tchoř

pondělí, 13. září 2010
23:11

Pokud je na Svitavsku více takových "pivařů", pak se asi nemůžeme divit, že pivovar v okresním městě tak neslavně skončil... A Poličce ZDAR a více Witzů a Holoubků!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Krišot

úterý, 14. září 2010
05:52

Krišot

to Tchoř: Tenhle týpek je údajně z Pardubic.I když svitavského pivovaru byla škoda.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

tomino

pondělí, 13. září 2010
22:19

tomino

to pivní mlsoun:
jednoznačně!!!!!


napsal(a): tomino [Odpovědět]

atmen

pondělí, 13. září 2010
19:42

Rád ochutnávám regionální značky, ale většinou řídím, tak musím vzít zavděk lahvovému pivu. O dovolené jsem si chtěl pořídit kompletní vzorek z pivovaru Polička, ale pivo bylo celkem složité sehnat i v místech (městech) nedaleko Poličky, a tak jsem musel vyrazit přímo ke zdroji - do Poličky. Ještě podotýkám, že všechny druhy mě chutnaly...


napsal(a): atmen [Odpovědět]

Krišot

úterý, 14. září 2010
05:51

Krišot

to atmen: Na Poličsko jezdím celkem často na cyklovandry a mám zkušenost, že ve vesnicích kolem Poličky není problém sehnat místní pivo.A točené je i v mnoha hospodách v okolí.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 14. září 2010
14:14

Roman Holoubek

to Krišot: Já také jezdím celkem často po poličsku na kole a nemám problém se zastavit na pivo poličské. :)


Dan

pondělí, 13. září 2010
17:01

Dan

Mám obavy, že tady nejde jen o jednoho blba, který byl někde nespokojen a hned hází špínu na regionální pivovar. Myslím že je to k zamyšlení, jak píše Rosťa, možná to byl článěk na objednávku.
Bohužel, řada lidí dá na tyto povídačky. Dobré jméno se buduje těžko a dlouho, za to se snadno a rychle ztrácí...
Držím palce všem v poličském pivovaru. Nenechte si kazit náladu nějakým pisálkem s nízkým IQ, protože vaříte pivo, které je opravdu dobré. Jste mistři v tom co děláte!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

pivní mlsoun

pondělí, 13. září 2010
16:09

pivní mlsoun

I kdyby deset pánů Novotných napsalo deset takových článků, já budu pít poličské stále - mám ho totiž moc rád. Tamní pivovarníci jsou mistři ve svém oboru a já je tímto zdravím!


Trhac

pondělí, 13. září 2010
11:57

Trhac

Njn, přetočené pivo z PETky beru jako největší nouzovku, kde zákonitě musím počítat s tím, že sebelepší pivo bude větrák...každej blb přeci ví, že přelíváním se pivo kazí, to byl nějakej specialista asi...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

fero

pondělí, 13. září 2010
11:08

Fero

znovu jsem si přečetl článek R.Novotného a tak mi to připadá že ho napsal po vypití právě donesených pivech.Blb, který chce točit pivo do lahví PET z výčepního kohoutu musí počítat s tím že pivo nebude exklusivně natočeno i kdyby ho točil mistr výčepu.


napsal(a): fero [Odpovědět]

Jakub M.

pondělí, 13. září 2010
09:33

Tak to je fakt hustý, pán bude zřejmě pivní znalec... Fakt mě překvapuje, jak jsou regionální plátky schopný vypustit do světa takovej paskvil. Možnost reagovat měl mít pivovar v tom samém vydání novin.


napsal(a): Jakub M. [Odpovědět]

Rosťa

pondělí, 13. září 2010
09:01

Rosťa

Ano.Nedej se, Policko! Za zamysleni stoji i duvod, proc bylo neco takoveho vubec otisteno a proc byl takto napaden regionalni pivovar.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI