Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hulín zalilo pivo a příval rockových rytmů

Co se píše o pivovarech a pivu


Hulín zalilo pivo a příval rockových rytmů

[neděle, 29. srpen 2010]

Když se dobrá věc podaří, stojí za to ji zopakovat. Toto motto si vzali k srdci pořadatelé Pivního festivalu v Hulíně a tamní Grádo tak v sobotu patřilo druhému ročníku.

Těžko říct, jestli je to víc o vystoupení rockových kapel nebo o pivu. Hlavní slovo tu má obojí, je to prostě pivní hudební festival,“ přiblížil hlavní pořadatel Michal Zavadil.

Premiéra akce se podle něj loni nejen vydařila, ale dokonce předčila všechna očekávání.

Dorazilo asi šest set lidí, což je nádhera. Letos to bylo podobné, i když počasí moc nepřálo,“ podotkl pořadatel.

Ačkoli se nad Grádem od startu festivalu až do noci honily mraky, žádný trvalý déšť nakonec nepřišel. Návštěvníci si tak v pohodě mohli pošmáknout na umění deseti hudebních seskupení, mezi nimiž převládaly ty z okolí.

Aby si hosté mohli poslechnout i něco řekněme zvláštního, dorazily hlavní hvězdy Broumband z Prahy. A nezvyklosti lidi čekali i mezi nabízenými pivy,“ popsal Zavadil.

Mezi dvanácti druhy zrzavých moků se totiž objevily i malé pivovary, které sídlí ještě v menších vesnicích a nejsou tedy v běžné distribuci dostupné.

Aby odpoledne a večer nebyli jen o popíjení a házení hlavou do rytmu rockové muziky, připravili pořadatelé také několik soutěží. Odvážlivci například obíhali areál se dvěma pivními sudy či je zvedali nad hlavu.

Pořádnou porci síly a vytrvalosti si vyžádalo i držení půllitru v natažené ruce, což nejúspěšnější borec zvládl celých dvanáct minut a čtyřiačtyřicet vteřin.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Kroměřížský deník.cz | Autorka: Šárka Vavříková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

pondělí, 30. srpen 2010
23:38

Sekal

To je zase sloh! Co se tam točilo, nikde!


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Patrik

pondělí, 30. srpen 2010
21:21

Patrik

Jen skoda ze tento pivni festival bylo tak tezke najit ... jen znalost mistnich ... nastesti ochotnych pro komunikaci lidi mne navedlo kde se akce kona ... a jen diky male skupince vchazejici kamsi malem k nekomu za dum ..navstevnika nasmerovaly na misto konani akce.
Priste by nebylo od veci napsat adresu a zadat LOC pro navigace.


napsal(a): Patrik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI