Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starostovi Náchoda hrozí obžaloba za neprůhledný prodej pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Starostovi Náchoda hrozí obžaloba za neprůhledný prodej pivovaru

[úterý, 17. srpen 2010]

Protikorupční policie navrhla obžalovat starostu Náchoda Oldřicha Čtvrtečku ze dvou trestných činů při prodeji městského pivovaru. Čtvrtečka obvinění, za které mu hrozí až 8 let vězení, odmítá.

Město vedené Čtvrtečkou totiž loni prodalo akcie pivovaru za 150 milionů, což bylo o 35 milionů levněji, než byla nejvyšší nabídka. Podle podmínek však měl starosta pivovar prodat právě společnosti s nejvyšší nabídkou.

Policisté nyní případ prošetřili a podávají návrh na obžalobu. Čtyřiašedesátiletý Čtvrtečka je obžalovaný ze zneužití pravomoci veřejného činitele a z porušování povinností při správě cizího majetku.

Starostovi hrozí dva až osm let ve vězení. Čtvrtečka stále tvrdí, že je celá kauza nesmyslná. "Starosta nemůže přece prodávat za město. Já jsem jen respektoval rozhodnutí zastupitelstva a obžalovat mě kvůli tomu, to je nesmyslné," řekl.

Dodal, že v době, kdy se pivovar prodával, odhadli experti cenu 150 milionů jako nadstandardní. Čtvrtečka odmítá i rozhořčení společnosti Holba Hanušovice, která nabídla nejvyšší cenu. "Oni chtěli padesát milionů zpět, nakonec nabízeli jen 136 milionů," tvrdí Čtrvtečka.

Pivovar v Náchodě nakonec město prodalo liberecké společnosti LIF. Případ začala vyšetřovat protikorupční policie v Náchodě na podnět opozice, které se neprůhledný prodej nelíbil.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autorka: Barbora Měchurová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Lecba.neklidem

středa, 18. srpen 2010
22:44

Po několika letech poklesu ve výstavu začal pivovar narůstat a dostává se do povědomí nejen náchodským štamgastům. Jsem pro zrušte prodej a vraťte ho městu ať je to tam kam patří. Všem pochybovačům pivovar patří do skupiny. která ho hodlá zachovat a značka Primátor se bude dál vyrábět v Náchodě. Uvažoval někdo jak by to bylo s Holbou, která by se dostala s novým výstavem do zájmu nadnárodní skupiny Heineken? Asi výborně. Jen by přibyli na lahvovně v Praze vedle beden a sudů Starobrna, Hostanu a Krušovic i obaly Primátora. áááááách jóooo


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

středa, 18. srpen 2010
23:15

Chody

to Lecba.neklidem:
Co má v této chvíli Holba (resp. PMS) společného s Heinekenem?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:09


posted by: Inzerce

pechi

čtvrtek, 19. srpen 2010
09:01

pechi

to Lecba.neklidem: Haha, pivovar se dostává do povědomí náchodských pivařů :-). Můžu Vás ujistit, že na náchodsku se pije (a vždy pil) hlavně Primátor, nějaká Gh-čka tu moc nefrčí, to jen pro Vaši informaci. To mě teda po ránu dost pobavilo.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

hroch

středa, 18. srpen 2010
23:38

hroch

to Chody:
A co má společného Praha s Hostanem, Starobrnem a Krušovicemi. Ten člověk asi něco kouřil a nebo dlabal houbičky.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI