Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Platan vyrobil nejvíc piva ve své historii

Co se píše o pivovarech a pivu


Platan vyrobil nejvíc piva ve své historii

[pondělí, 12. únor 2007]

Loňský rok byl úspěšný pro Městský pivovar Platan z Protivína na Písecku. Firma poprvé za dobu existence překročila hranici 400 tisíc hektolitrů uvařeného piva. Pokořila tak rekord z roku 1993, kdy prodala 390 tisíc hektolitrů.

„V odbytu piva se výrazně projevilo teplé a suché léto. Pro nás je také pozitivní, že máme stabilní dodávky pro Plzeňský Prazdroj a vyrábíme privátní pivo pro řetězec Lidl,“ řekl ředitel Pivovaru Ladislav Rosmüller.

Protivínský pivovar vyrábí pro plzeňskou skupinu pivo značky Klasik. Lidlu od července roku 2004 dodává výčepní osmistupňové a nealkoholické pivo a v současné době jedná o výrobě jedenáctistupňového piva. Výstav tradiční značky Platan nyní tvoří jen jednu čtvrtinu celkové produkce pivovaru.

„Myslím, že tato spolupráce byla správnou cestou, protože nám umožnila investovat do modernizace firmy. Přesto máme zájem hlavně na klasickém pivu Platan,“ dodal Rosmüller.

Vloni protivínský pivovar investoval do nákupu centrální sanitační stanice a filtrace jedenáct milionů korun, na modernizaci získal více než tři miliony z fondů Evropské unie. „Cílem bylo především snížení energetické náročnosti výroby a zvýšení kvality piva,“ uvedl Rosmüler. Další dotaci za 1,3 milionu korun získal podnik na rozvoj vzdělávání svých zaměstnanců.

Podobnou velkou investici do modernizace svého zařízení protivínský Platan letos nechystá. Pro své zákazníky připravil novinku v podobě nového balení jedenáctistupňového světlého ležáku, který dodává do obchodů také v kartonech po deseti lahvích. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pechová Olga

neděle, 31. květen 2009
21:53

prosím vás o odpověd,vsadili jsme se zda je možné,že se pivo platan 10°pilo i před 25 lety.Jde o sázku přesto vás moc prosím o odpověd případně odkdy se 10°pivo platan vyrábělo děkuji Pechová


napsal(a): Pechová Olga (olcapech(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Petr Ž.

neděle, 31. květen 2009
22:19

to Pechová Olga: Pilo, a bylo výborné, na rozdíl od dnešního patoku :) Tenkrát ale na 10-kách nebyly etikety, takže na korunce bylo vyraženo Protivín 10. Platan se označovala tenkrát 11.


napsal(a): Petr Ž. [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:58


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI