Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar vyhrál soud s konkurencí v Lucemburku

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar vyhrál soud s konkurencí v Lucemburku

[pátek, 30. červenec 2010]

Budějovický Budvar, n. p., ve čtvrtek odpoledne dosáhl důležitého soudního vítězství nad svým konkurentem.

Foto

Druhý nejvyšší soud Evropské Unie v Lucemburku dnes definičně potvrdil své dřívější rozhodnutí, které firmě Anheuser-Bush InBev brání v registraci obchodní značky „Budweiser“ (tzv. komunitární ochranné známky) v Evropské unii.

Rozhodnutí soudu v Lucemburku rozhodně vítáme. Považujeme jej za logickou reakci na stav, kdy má Budějovický Budvar registrovanou ochrannou známku s prvkem Budweiser ve většině členských zemích EU,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru, n.p. Budějovický Budvar má nyní registrovanou ochrannou známku s prvkem Budweiser v celkem 19 členských zemí Evropské unie.

Rozhodnutí výrazně stabilizuje naši známkoprávní pozici v EU. Pokud by totiž byla komunitární známka registrována pro našeho konkurenta, vedlo by to k souběžnému užívání známek v některých členských zemích, což by mohlo vyvolat novou vlnu soudních sporů,“ dodává Helena Lejtnarová, právnička Budějovického Budvaru.

Soudní spory Budějovického Budvaru o značku Budweiser trvají již více než 100 let – od roku 1907. Český pivovar je vede prakticky po celém světě a má v nich má výrazně pozitivní bilanci. V letech 2000-2009 bylo definitivně ukončeno 115 soudních sporů a správních řízení. Z nich 82 skončilo ve pospěch Budějovického Budvaru. V současnosti zbývá k dořešení 22 sporů ve 14 zemích.

Zdroj: Deník.cz | Foto: Václav Pancer


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kefír

pátek, 30. červenec 2010
15:24

Ono by se to dalo napsat (jak jsem pochopil ze zprávy bruselské zpravodajky ČT) zcela jednoduše: v zemích EU si Anheuser - Busch ImBev nemůže registrovat svou značku Budweiser. A basta! Takže pro Budvar skvělá zpráva, za níž bude hodně práce lidí z Budvaru i právníků. Ale to, jak je u nás zvykem, už nikoho nezajímá... Teď ještě, aby toho dokázal Budvar dál obchodně využít. Což, počítám, bude stejně těžké jako tenhle spor vyhrát...


napsal(a): kefír [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 30. červenec 2010
09:14

Pavel R.

A můžeme vesele prodat pivovar...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:30


posted by: Inzerce

tereza

pátek, 30. červenec 2010
15:34

to Pavel R.: ¨
A my jej taky radostně prodáme! Protože ač ke škodě českého piva a republiky nám v našich nenažraných kapsách zůstane drobeček provize z tohoto kšeftíčku a my se zase můžeme poohlídnout po něčem, co bychom ještě prošustrovali ku prospěchu osobnímu a ku škodě vlasti.


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 31. červenec 2010
00:47

Pavel R.

to tereza: Tak až v tvé kapse z toho prodeje něco zůstane, dej vědět. Půjdeme to propít. :D :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI