Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rožnov pod Radhoštěm bude lákat turisty na pivní lázně

Co se píše o pivovarech a pivu


Rožnov pod Radhoštěm bude lákat turisty na pivní lázně

[čtvrtek, 29. červenec 2010]

Je to pro město významná událost a slibujeme si od toho zvýšený zájem ze strany turistů, podotkl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

V Rožnově pod Radhoštěm se počátkem července začalo opět vařit pivo, a to v místním Rožnovském pivovaru. Na slavnostní okamžik tu milovníci chmelového moku čekali dlouhých 62 let. Vyrábí se tu jedenáctistupňové kvasnicové pivo, také speciální jantarová třináctistupňovka ze čtyř sladů Rothschild a pivovar vidí svou perspektivu také v produkci nealkoholického piva.

Je to pro město významná událost a slibujeme si od toho zvýšený zájem ze strany turistů," podotkl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross. Přestože je pivovar soukromým subjektem, město s ním uzavřelo partnerství, a to především v oblasti marketingu.

Vaření piva má v Rožnově dlouhou tradici

Hlavním turistickým lákadlem má být podle Grosse zejména chystaná novinka v podobě pivních lázní. „Zároveň s rekonstrukcí pivovaru probíhala i výstavba pivních lázní, které přivítají první klienty zřejmě koncem září. V rámci regionu je to zcela ojedinělý projekt, který může do Rožnova nalákat nové turisty," poznamenal mluvčí.

Historie vaření piva v Rožnově sahá do roku 1712. Pivovar byl v majetku šlechtických rodů Žerotínů, Fürstenberků, Kinských, Rothschildů a v roce 1994 se vrátil do rukou původních majitelů. Zdi pivovaru však pamatují již dobu Přemysla Otokara II., za jehož panování byl vybudován Rožnovský hrad, z jehož zdiva byl následně pod kopcem vystaven pivovar.

Zdroj: Parlamentní listy.cz | Autor: Anna Biháriová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

eliška

neděle, 14. listopad 2010
19:54

dobrý den,chtěla bych přítele překvapit a dát mu vánoční dárek - pivní lázen u vás. potřebovala bych vědět jak dlouho procedura trvá, co v ní všechno ja a kde se dá popřípadě ubytovat? jelikož to máme trochu z ruky. díky.


napsal(a): eliška (eliska.mikulickova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

phrabina

pondělí, 15. listopad 2010
14:59

phrabina

to eliška: Pokud je Rožnov trochu z ruky, jsou i další možnosti. viz http://www.pivni-lazne.eu/ceska-republika.php


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:00


posted by: Inzerce

Dwarf

čtvrtek, 29. červenec 2010
16:53

Dwarf

doufám, že se začalo pivo vařit dřív a počátkem července se začlo jen prodávat ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI