Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V pivovaru Holba si nyní můžete prohlédnout galerii vítězných snímků soutěže Jak vidím Jeseníky

Co se píše o pivovarech a pivu


V pivovaru Holba si nyní můžete prohlédnout galerii vítězných snímků soutěže Jak vidím Jeseníky

[pondělí, 28. červen 2010]

Zajímavé spojení piva v kontextu s uměním i ochranou přírody se podařilo hanušovickému pivovaru. Do konce srpna si návštěvníci pivovaru Holba mohou prohlédnout unikátní expozici fotografií. Výstava je instalovaná na galerii varny a její prohlídka bude po dobu prázdnin součástí oblíbených exkurzí do pivovaru. Jedná se o vítězné snímky soutěže Jak vidím Jeseníky poutavě zachycující krásy horské přírody.

Navíc jde o zajímavé zpestření pro návštěvníky, kteří do pivovaru přijíždějí z celé republiky. Holba je totiž unikátní nejen svou polohou a malebným areálem s rybníky, ale také tradiční výrobou piva, se kterou se tady mohou návštěvníci „zblízka“ seznámit, zatímco ve většině pivovarů tuto možnost nahradila videoprojekce. Ryzí pivo z hor je samozřejmě možné také ochutnat v rámci odborné degustace.

Projekt Jak vidím Jeseníky každoročně vyhlašuje CHKO Jeseníky ve spolupráci s jesenickým fotoklubem a za sponzorské podpory hanušovického pivovaru. Soutěže o nejzdařilejší pohledy na Jeseníky se letos zúčastnilo 20 autorů, kteří poslali celkem 162 fotek. Jejím cílem je nejen přestavit krásy horské přírody široké veřejnosti, ale současně poukázat na celkovou výjimečnost krajiny. Po celý rok autoři dokumentují krajinu a její obyvatele a snaží se zachytit výjimečné okamžiky prostřednictvím svých objektivů.

„Tato i podobné akce zvyšují nejen samotné povědomí o Jeseníkách, ale přispívají také k přesvědčení, že přírodní dědictví je zapotřebí chránit i pro další generace. Věříme, že výstava takto zapůsobí na své návštěvníky,“ říká výkonný ředitel pivovaru Holba, který se aktivně podílí na ochraně jesenické přírody.

V září se expozice přesune do kina v Jeseníku a následně pak do Bruntálu.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI