Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Radegast je ve Frenštátě v dobrých rukou

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Radegast je ve Frenštátě v dobrých rukou

[pátek, 25. červen 2010]

V pořadí druhá Radegastovna byla slavnostně otevřena přímo pod vrcholem Radhoště, ve Frenštátě

Radegast má svoji hospodu ve Frenštátě. Dnes byla otevřena druhá Radegastovna. Symbolické umístění přímo do Frenštátu pod Radhoštěm dělá z této Radegastovny skutečný unikát. Vždyť je z ní vidět přímo na vrchol Radhoště. První Radegastovna je v Olomouci.

V samém srdci Beskyd, na dohled hory Radhošť a v regionu, kde je pivo Radegast jedničkou, ani nemohlo být jinak. Je tu Radegastovna. Hospoda „zasvěcená“ pohanskému bohu Radegastovi a stejnojmenné pivní značce. Pro projekt Plzeňského Prazdroje, který vytváří restauraci s jedinečnou atmosférou, se majitelé rozhodli rychle a pevně.

U nás v rodině jsem již třetí generace hostinských. Oba mí dědečkové i babičky stáli za pípou. Často jsem jim pomáhal a ledacos odkoukal, ale vždycky jsem říkal ‚nechci to dělat‘. A vidíte, jsem taky hostinský,“ říká s úsměvem Lumír Formánek, majitel Radegastovny ve Frenštátě pod Radhoštěm, a dodává: „Víte, přeci jen rodinná tradice zavazuje a s tím, jak jsem věkem i trochu moudřel, pochopil jsem, že starat se o hosty a podávat jim skvělé pivo a dobré jídlo je práce náročná, ale má v sobě jádro poctivého řemesla.

Frenštátská Radegastovna vznikla kompletní interiérovou rekonstrukcí původní restaurace Za vodou, která je v provozu od roku 1968. Svým hostům nabízí zejména skvěle ošetřený Radegast Original, ale i Radegast Premium. V nabídce nechybí čepovaný Birell.

Vedle piva je Radegastovna mezi hosty oblíbená i pro svoji poctivou domácí kuchyni. Na jídelním lístku samozřejmě najdete místní speciality (lašské a valašské). Vše v pořádných porcích a s poctivou mírou.

Kapacita Radegastovny je 120 hostů, k dispozici je též oddělený salonek a v sezoně i letní zahrádka s výhledem na Radhošť.

Pravé pivo pro pravé chlapy v pravé hospodě. V Radegastovně.

Koncept Radegastoven rozvíjí spojení značky Radegast s beskydským regionem a pohanským bohem slunce, úrody a hojnosti.

Klasická hospoda odedávna sloužila pro setkávání pravých mužů, kteří se bez bázně a hany vrhali do soubojů s matkou přírodou, aby se v obtížných podmínkách prosadili. Nejinak je tomu ve frenštátské Radegastovně.

Hned po vstupu dovnitř dýchne na každého hosta originální atmosféra „pravé hospody pro pravé chlapy“, což dokazují jak menší interiérové prvky a dekorace (svítilny ve tvaru pochodní vytvořených z rohů, kruhové lustry symbolizující slunce, kliky dveří v podobě sekyrek), tak i ty větší (masivní dřevěné stoly, použité materiály, dřevěné obložení a kachlová kamna). Důležitým prvkem je všudypřítomná podobizna slovanského boha Radegasta. Dominantní tvář majestátně dohlíží na dění v hospodě a žehná všem milovníkům kvalitního piva.

V interiérových detailech hrají prim přírodní materiály a barvy. Masivní dřevo bylo použito k výrobě stolů, židlí a lavic, k obložení stěn, ke zhotovení podlahy a veškerých detailů. Jednu z dominant tvoří originální výčep.

Další dominantou provozovny (a to výhradně frenštátské) je i kovová plastika znázorňující koloběh vody v přírodě, symbol čisté vody z Beskyd, která se používá pro výrobu piva Radegast.

Plzeňský Prazdroj v rámci podpory svých značek rozvíjí koncepty originálních provozoven. Pro značku Radegast jsou to Radegastovny, pro Pilsner Urquell je to koncept Pilsner Urquell Original Restaurant, Velkopopovický Kozel má Kozlovny a Gambrinus své Fotbalovky.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI