Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernard se postavil krizi Švestkou. Uspěl

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernard se postavil krizi Švestkou. Uspěl

[středa, 23. červen 2010]

Schopnost nahlédnout na vlastní podnikání z jiného úhlu pohledu se vyplatila. Rodinný pivovar Bernard obdržel v rámci projektu Krizi navzdory hlavní ocenění v kategorii Potravinářský průmysl.

Humpolečtí navíc získali v soutěži, kterou uspořádala Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s renomovanou společností Pricewaterhouse Coopers, také první cenu za nejinspirativnější nápad. V tomto případě za osvěžující nealkoholický nápoj Bernard s čistou hlavou Švestka.

Najde se mnoho způsobů, jak čelit krizi, o níž se mluví bezmála dva roky. Rozhodli jsme se nečekat, co krize přinese, ale naopak zavést inovaci krizi navzdory,“ vysvětlil spolumajitel humpoleckého pivovaru Stanislav Bernard.

Touto inovací byla právě Švestka. I jejím přičiněním se tříčlenná rodina Bernardových nealkoholických piv podílela na loňském výstavu pivovaru více než jedenácti procenty.

Vzhledem k obchodním úspěchům Švestky může být právě krize příležitostí, které je třeba využít,“ prohlásil marketingový vedoucí pivovaru Tomáš Lipták.

V Humpolci se vloni uvařilo 204 tisíce hektolitrů piva. Roční tržby dosáhly 360 milionů korun, celkový obrat meziročně stoupl z 350 na 386 milionů korun.

Zdroj: Pelhřimovský deník.cz | Autor: Michal Vítů


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

úterý, 29. červen 2010
19:00

Roman Holoubek

V Humpolci jdou skutečně na to dobře. Oslovili švestkou určitou část konzumentů a zplnili tak tímto nápojem díru, která tu na celostátní úrovni zatím byla. Jo ví jak na to a dělají to vlastní cestou.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI