Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyhniansky pivovar viac než strojnásobil výrobu nealkoholického piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyhniansky pivovar viac než strojnásobil výrobu nealkoholického piva

[středa, 23. červen 2010]

Čoraz väčšej obľube medzi spotrebiteľmi sa teší nealkoholické pivo z produkcie Pivovaru STEIGER, a.s., Vyhne. Za prvých 5 mesiacov ho spolu vystavili 433 hektolitrov (hl), čo bolo o 241 percent viacej ako pre rokom, kedy to bolo 127 hl. Vzhľadom na to, že pivovar nealkoholické pivo varí iba druhý rok, ide o sľubný nárast. Informoval o tom vedúci marketingu pivovaru STEIGER Emil Mihálik.

,,Tak ako všetky naše pivá, aj nealkoholické pivo STEIGER FREE je čisto prírodným produktom, uvareným z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti. A to všetko tradičnou pivovarníckou technológiou na najmodernejších zariadeniach, s dodržaním dostatočne dlhých lehôt ležania. Nealkoholické pivo sa u nás varí technológiou regulovaného kvasenia, pri použití rovnakých kvasiniek ako pri výrobe ostaných našich pív. Nealkoholické pivo, po krátkom pobyte v spilke, leží až 6 týždňov v ležiackych pivniciach, kde dbáme nato, aby v ňom obsah alkoholu neprekročil 0,5 percenta a pritom mal chuť klasického piva“, vysvetlil E.Mihálik.

Dodal, že celú produkciu nealkoholických pív distribuuje zatiaľ pivovar STEIGER vo fľašiach. ,,Máme signály, že zákazníci majú o naše nealkoholické pivá záujem a uvítali by ich väčšiu dostupnosť v predajniach i reštauračných zariadeniach“, konštatoval E.Mihálik.

Počiatky výroby nealkoholického piva siahajú do čias prohibície v USA. Od roku 1919 bolo zakázané požívanie nápojov s vyšším obsahom alkoholu ako 0,5%. Veľké americké pivovary hľadali náhradné riešenia a jedným z nich bola aj výroba nealkoholického piva. Obrovský rozmach varenia nealkoholického piva však nastal až po druhej svetovej vojne v Nemecku a Švajčiarsku (metódou vákuovej filtrácie). Za socializmu sa varilo v ČSSR nealkoholické pivo PITO, ktorého chuť však mala s pivom málo spoločného. Dnes varia nealkoholické pivá takmer všetky väčšie pivovary a mnohokrát aj malé pivovary.

Dobré nealkoholické pivo musí mať ,,pravú pivnú chuť“, ktorú v pivovare STEIGER dosahujú práve dostatočne dlhým ležaním, so zamedzením prekročenia stanovenej hranice obsahu alkoholu.

STEIGER je významným distribútorom importovaných značiek Budvar, Zubr a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Vyhnianský pivovar distribuuje aj dovážané nealkoholické pivá značiek Budvar a Zubr, pri ktorých zaznamenal tiež medziročne dynamický nárast predaja na Slovensku. STEIGER je najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer nepretržitým varením od roku 1473. Pivo sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom otvoreného a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách a ležiackých tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. Práve náročná klasická výroba varením každej stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a hlavne dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, je pre pravú pivnú chuť nenahraditeľná. A takáto výroba spája všetky pivá ktoré STEIGER vyrába vo Vyhniach, ale aj dováža a distribuuje vo svojej sieti.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Steiger Vyhne


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI