Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Muž ukradl prázdné sudy, vrátil je a vydělal tisíce

Co se píše o pivovarech a pivu


Muž ukradl prázdné sudy, vrátil je a vydělal tisíce

[neděle, 20. červen 2010]

Zloděj byl brzy zadržen. Systém vracení sudů bez dokladu se nelíbí v pivovaru.

Prázdné pivní sudy jako zajímavý artikl pro zloděje. Jeden takový poberta byl tento týden chycen. Kolik jich však uniká a je systém vracení prázdných sudů do skladů ideální? Zástupce pivovaru tvrdí, že zdaleka ne.

Pojďme nejprve k danému případu. V noci na pondělí se zloděj dostal do objektu Park Café u poděbradské kolonády. „Přelezl kovová vrata, dostal se na zahradu a v zadní části přelezl plot o výšce 2,4 metru,“ popsala vloupání policejní mluvčí Petra Potočná.

Tím se zloděj dostal do míst, kde byly uloženy pivní sudy. „Odcizil dva padesátilitrové, jeden třicetilitrový a jeden dvacetilitrový sud. Ty později vrátil ve velkoskladu v Bobnicích, kde za ně inkasoval 4 tisíce korun,“ doplnila Potočná.

Čtyřiadvacetiletý muž však byl velmi rychle dopaden a bylo mu sděleno podezření ze spáchání krádeže. „V posledních třech letech už byl za krádež také odsouzen,“ uvedla policejní mluvčí.

Současný systém vracení prázdných pivních sudů však bohužel zlodějům doslova nahrává. Právě velkosklad v Bobnicích může být jejich cílem. „Bohužel je to tak nastaveno, že v podstatě nepotřebují při vracení sudů žádný doklad. To se mi pochopitelně nelíbí. I z toho důvodu, že mi jako pivovar ztrácíme přehled o sudech,“ říká sládek nymburského pivovaru Bohumil Valenta.

Podle jeho slov by bylo dobré systém změnit. „Teoreticky máme spoustu sudů na papíře, ovšem ty se někde ztrácejí a my nemáme šanci zjistit, kde. Právě tohle je jedno z možných vysvětlení. Systém takto nastavený opravdu není dobrý,“ zakončil sládek.

Zdroj: Nymburský deník.cz | Autor: Miroslav Jilemnický


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

neděle, 20. červen 2010
19:01

hroch

My jsme teda hliníkové sudy normálně měnili kus za kus jak v hospodách tak v pivovarských prodejnách. Jinak větší ztráty jsou. ale hlavně byly ve sběrnách. Před dvěma třemi roky byla cena nerezu i nad 100Kč za kilo. Sud 50litrů váží 12,5kg.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 20. červen 2010
23:01

Pavel R.

to hroch: A záloha se pohybovala kolem 500,- Kč. Tak my jsme to s hliníkáčema měli propracovanější...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 20. červen 2010
12:44

Pavel R.

Zlaté časy kdy se používaly hliníkové sudy. Každý sud měl své výrobní číslo a cejch, vše se zapsalo na boletu pro každou hospodu zvlášť a nic jiného se z té hospody vrátit nesmělo. Tahle kontrola padla nástupem KEGů a PC.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
05:52


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI