Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kozel nejúspěšnějším českým pivem na mezinárodní soutěži v Austrálii

Co se píše o pivovarech a pivu


Kozel nejúspěšnějším českým pivem na mezinárodní soutěži v Austrálii

[úterý, 15. červen 2010]

Nejúspěšnějším českým pivem na mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards se stal Velkopopovický Kozel. Celkem si ze soutěže, která se konala koncem května v Melbourne, odvezl 3 stříbrné medaile. Po jedné medaili si v kategorii piv plzeňského typu odvezli Velkopopovický Kozel Medium a Premium. Další stříbrnou medaili získal Velkopopovický Kozel Černý v kategorii tmavých piv. Soutěže se účastnilo na 243 pivovarů z 34 zemí celého světa.

Do soutěže bylo přihlášeno na 1170 druhů piv (495 mezinárodních a 675 australských piv) v patnácti kategoriích. Třicítka porotců, mezi nimiž byly též 3 dámy, ochutnávala a hodnotila celkem přes dva týdny

O kvalitě a vyrovnané chuti Velkopopovických piv svědčí i to, že se umístili hned tři ze čtyř piv, které u nás vyrábíme. Potvrzují to také umístění z let 2008 a 2009, kdy Velkopopovický Kozel Medium získal bronzovou medaili v kategorii piv evropského typu. Za všemi těmito úspěchy stojí především tvrdá práce všech lidí z pivovaru a prvotřídní suroviny, které používáme při výrobě,“ vysvětluje úspěch Velkopopovického Kozla jeho vrchní sládek Jiří Fusek.

Soutěž Australian International Beer Awards se poprvé konala v roce 1993 za účasti 30 pivovarů z Austrálie a Nového Zélandu. Novinkou letošního ročníku byla kategorie bezlepkového piva, ve které ale nebyl zvolen žádný vítěz. Absolutní vítězství v soutěži a cenu za nejlépe bodované pivo si z Austrálie odváží malý pivovar z Grimstadu v Norsku za pivo Nøgne Ø.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI