Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Petici proti rušení pivovaru jsem také podepsal

Co se píše o pivovarech a pivu


Petici proti rušení pivovaru jsem také podepsal

[pondělí, 14. červen 2010]

Co bude dál s vyškovským pivovarem pochopitelně zajímá i nás. Už proto, že je v centru města blízko náměstí, a je dokonce součástí městské památkové zóny. Nechtěli bychom, aby tam místo něj byla tržnice nebo velkosklad. Mám informaci, že si ho chtěli pronajmout lidé, kteří by pokračovali ve zdejší pivovarské tradici. Teď to ale vypadá, že pojede jen do konce června a pak už tam zůstane jen likvidační tým. Město tomu ale zabránit nijak nemůže, co bude s pivovarem je v kompetenci ministerstva zemědělství. Zkrátka nemáme žádné páky na to, abychom ho mohli zachránit.

Nedivím se, že se mnohým Vyškovanům i dalším lidem nelíbí, co se s ním nyní děje. Petici proti jeho zrušení jsem podepsal také. A ještě napíši ministrovi zemědělství dopis, že město další osud pivovaru opravdu znepokojuje.

Nebezpečí, že se tyto pozemky začnou využívat k účelům, které by v této lokalitě nemusely být nevhodné, tady je. Podle územního plánu je zde totiž povolena lehká výroba. To proto, aby tady pivovar mohl dál fungovat. Změnu územního plánu sice nyní udělat můžeme, ale je to velmi dlouhý proces, může trvat rok a půl i déle.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Petr Hájek, starosta Vyškova


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI