Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Strakonicích teklo pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Strakonicích teklo pivo

[pondělí, 12. červen 2006]

Ta strakonická vyrážela na cestu do města v poledne z Katovic ležících šest kilometrů výše po proudu Otavy. Jelikož pořadatelem strakonických slavností byl místní pivovar, nechyběla na téměř žádné lodi basa piv, na jedné se dokonce vezl i sud. Loď pralidí Pazourkových, kteří jsou v civilu zaměstnanci Technických služeb Strakonice nesla na vlajce nápis Homo vypijens.

„Loď je vyzkoušená z loňska, uveze nás šest. Jen jsme vyměnili kostýmy. Vyráběli jsme je čtrnáct dní, ale v hlavě jsme je nosili celý rok,“ zamával kyjem z klacku a velké hovězí kosti osmačtyřicetiletý Jaroslav Frčka.

V samotných Strakonicích, jež byly cílem plavidel, se po celé Podskalské louce podél Otavy táhl sled mobilních výčepů v autech, pódií s muzikanty a atrakcí a soutěží pro děti. „Je to prostě příjemně strávené odpoledne. Pivo, spousta známých, hezká procházka podél Otavy, žádné davy, aby tu nebylo k hnutí,“ poznamenal čtyřiatřicetiletý Miroslav Pecka ze Strakonic.

Specialitou slavností bylo šestnáctistupňové pivo uvařené pro tuto příležitost - zájmu o něj svědčila fronta u jediné pípy, kde se točilo, i když většina lidí dávala vzhledem k jeho síle přednost třetinkovým kelímkům jenom na ochutnání. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI