Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dny Ježka: Bigbít, blues i dechovka

Co se píše o pivovarech a pivu


Dny Ježka: Bigbít, blues i dechovka

[čtvrtek, 10. červen 2010]

Série koncertů v jihlavském pivovaru začne příští středu. V sobotu naváže na třídenní oslavy Koncert bez hranic.

Koncerty Dne Ježka v areálu jihlavského pivovaru budou i letos převážně ve znamení regionálních kapel. Třídenní maraton odstartuje ve středu 16. června.

V loňském roce byl Den Ježka hlavně o bigbítu, letos si u nás přijdou na své i fanoušci dechovky,“ řekla Eva Vařejčková z jihlavského pivovaru.

Hned první den se posluchačům od 17 hodin představí regionální začínající kapely. Na závěr dne vystoupí Blues Session, v jehož čele stojí Olin Nejezchleba. Ve čtvrtek se dostanou na pódiu ke slovu také regionální skupiny a na samý závěr plzeňská skupina Tleskač, která je považována za jednu z nejvýznamnějších domácích formací hudebního stylu ska.

Dny Ježka vyvrcholí v pátek, kdy budou k dispozici dvě scény, hlavní a regionální. Na hlavní scéně vystoupí například dechovka Vysočinka Humpolec, kapela Hašlerka se staropražskými písničkami, Harlej nebo Sto zvířat. Ohňovou show předvede společenství Ad Infinitum.

Na pátek bude připravený také program pro děti, Veteránklub Úsobí či autogramiáda jihlavských hokejistů. Po všechny tři dny si dokonce můžete prohlédnout celý pivovar zdarma vždy od 16 do 20 hodin, v pátek už od 12 hodin.

Vstupné bude po první dva dny padesát korun, v pátek sto korun a senioři za polovinu. Část výtěžku z oslav Dnů Ježka poputuje na dobrou věc.

Část peněz, které se vyberou ze vstupného, půjdou na projekt jihlavské oblastní charity Bárka, zaměřený na pomoc umírajícím a jejich rodinám. „Peníze se použijí na nákup auta pro sedm našich zaměstnanců,“ uvedl za jihlavskou charitu Zdeněk Kousal.

Součástí oslav Dnů Ježka se stane letos poprvé i Koncert bez hranic, který tak na třídenní oslavy plynule naváže v sobotu 19. června. Po Masarykově náměstí a amfiteátru je to již třetí scéna, na které se Koncert bez hranic odehraje.

Nejsme vázaní na žádné místo, čas ani prostor. Jsme zkrátka bez hranic. Koncert patří Jihlavě a lidem, kteří na něj každý rok přijdou,“ řekl za pořádající sdružení Alternativa Pro dramaturg koncertu Vítězslav Schrek.

Letošní nabídka Koncertu bez hranic je pětihodinová a začíná od 17 hodin. Během ní se mohou lidé těšit na hudbu od cimbálu až po tradiční bigbít.

Zdroj: Jihlavský deník.cz | Autorka: Michaela Hrozková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Míša

čtvrtek, 17. červen 2010
13:12

Dobrý den, můžete mi napsat odhadem časový sled kapel, které hrají ve čtvrtek v Pivovaru Jihlava?
Předem díky
Michaela


napsal(a): Míša (3.mk(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI