Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gambrinus opět bodoval na Australian International Beer Awards

Co se píše o pivovarech a pivu


Gambrinus opět bodoval na Australian International Beer Awards

[čtvrtek, 3. červen 2010]

Gambrinus sbíral medaile na mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards v Melbourne. V kategorii piv plzeňského typu získal stříbrnou medaili Gambrinus Excelent, bronzové medaile si odnesly Gambrinus Premium a Gambrinus Světlý. Soutěže se zúčastnilo 243 pivovarů ze 34 zemí. Ve všech sekcích bylo dohromady přihlášeno 1170 druhů piv.

V roce 2008 jsme získali v této mezinárodní soutěži ocenění za Gambrinus Premium a v roce 2009 za Excelent,“ říká vrchní sládek Gambrinusu Jan Hlaváček. „Jsem pyšný na to, že letos bodovaly v soutěži tři varianty Gambrinusu - Premium, Excelent a naše vlajková loď, desítka Gambrinus Světlý. Je vidět, že české pivo má ve světě nejen skvělý zvuk, ale také ve slepých degustacích boduje svojí unikátní plnou chutí a chmelovým aroma, které je pro české pivo typické,“ dodává Hlaváček.

Australian International Beer Awards, která byla založena v roce 1993, se těší každoročně většímu zájmu. Jedná se o třetí největší profesionální pivní soutěž na světe. Ocenění se udělují pouze pivům, která splňují kombinaci náročných parametrů kvality - zejména vyváženou chuť, aroma a celkový vzhled. Ve spolupráci s University of Ballart ji pořádá Královská zemědělská společnost se sídlem ve Victorii. Letošní ročník obsahoval 20 kategorií.

Gambrinus letos bodoval také v dalších mezinárodních i domácích soutěžích. V Chicagu na mezinárodním World Beer Cupu získal dvě stříbrné medaile za Gambrinus 11° Excelent a Gambrinus Světlý. V Čechách obsadil letos Gambrinus Světlý druhé místo v soutěži PIVEX 2010.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 11:46 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI