Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

1. Brněnský pivní festival

Co se píše o pivovarech a pivu


1. Brněnský pivní festival

[pátek, 28. květen 2010]

Tak jsme se konečně dočkali velkého pivního festivalu i v Brně!!!

Proč se má konat velký pivní festival v Praze, Olomouci, Třebíči a v podstatě v každém vetším či menším městě a v Brně jen malé Radniční dy s K.Brewery a den s pivovarem Starobrno?!

Myslíme si, že Brno si zaslouží větší akci a proto ve dnech 23.6. - 26.6. 2010 pořádáme 1. Brněnský pivní festival na Velodromu.

Koná se za účasti mnoha pivovarů, ale také hlavně s bohatým doprovodným programem, uvidíme skupiny XINDL X, Mandrage, Kamelot, Kabát revival, Ready Kirken, Argema, Petra Spáleného a mnoho dalších.

Pro rodiny s dětmi je tu připraven velký lunapark,občerstvení, soutěže apod.

Pro prvních 500 návštěvníků pivo zdarma!

Celodenní vstupné pouze 60,- Kč!

Přijďte všichni všichni, těšíme se na Vás!

Podrobný program a informace najdete na www.produkcenaklic.cz

1. Brněnský pivní festival

[lily] 13:43 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

frantisek

pátek, 13. květen 2011
12:50

a bude letos dvojka?


napsal(a): frantisek [Odpovědět]

Chody

středa, 30. červen 2010
09:03

Chody

Neměl by někdo z účastníků fotografie, které bych mohl použít pro připravovaný článek z této akce?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
20:40


posted by: Inzerce

Cloudy

úterý, 29. červen 2010
01:15

Na "festivalu" jsem byl v sobotu, kdy by se dala předpoládat největší účast, a bylo tam tak 200 návštěvníků. Na celé akci se extrémně nízká účast bohužel výrazně podepsala. Polovina stánkařů to zabalila předčasně a jejich komentáře by si pořadatelé za rámeček nedali. A tak hnusnou Plzeň jsem ještě nepil. Holt když se pivo v trubkách nehýbe, tak se to na kvalitě projeví. Roman Horký z Kamelotu to okomentoval přesně: "Přeju pořadatelům ať jim to příště vyjde".


napsal(a): Cloudy (zkvarda(a)seznam.cz) [Odpovědět]

tomino

úterý, 29. červen 2010
08:00

tomino

to Cloudy:
tak co se týká soboty,tak to nebyla jediná "pivní" akce ten den.No a pokud se mě týká,tak bych si místo toho raději z Brna vyrazil,což sem taky udělal(a v Poličce bylo jak jinak než parádně), na kteroukoliv z nich než na tuhle akci.


napsal(a): tomino [Odpovědět]

biomechanik

neděle, 27. červen 2010
12:50

V sobotu jsem na velodromu na pivním festivalu byl. V sobotu to byl poslední den festivalu. K festivalu mám připomínky a výhrady. Tomuto festivalu chyběla reklama, která by už s dostatečným předstihem informovala o festivalu a lidi si nějaký ten den dopředu mohli rezervovat volno. Hm, ja osobně plakátek s pivnim festivalem viděl až v den konání akce. Webové stránky které se festivalu věnovali a měli informovat, byly dost chaotické a nepřehledné. Marketing a reklama - tohle pořadatelé podcenili. A to byl základní kámen úrazu a největší chyba, protože prodat se dá všechno, jen na to udělat reklamu. I kdyby na festivalu bylo jen „pivo“ pardál a udělala by se na to pořádná reklama, tak věřím tomu, že tam příjde dost lidí(samozřejmě ne zrovna pivní fajnšmekři...)
K výběru piv, které zde na festivalu byly zastoupeny chci říct, že nabídka byla opravdu menší a málo pestrá a chtělo to opravdu pozvat nějaké malé pivovárky. Vždyť množství pivovarů na moravě a v čechách je velký a je z čeho vybírat. Škoda, že pořadatelé zástupce nějakých malých pivovarů neoslovili.
Někdo zde v diskusi píše o vstupném. O tomhle bych vubec nepolemizoval. Těch 60 korun je opravdu směšných na to, že piva tam stáli v průměru 25 CZK. Účastnil jem se i jiných pivních slavností a festivalů. Někde se vstupné platilo, někde ne.
Někdo zde kritizuje to, že tam jsou kolotoče, že tem hraje hudba atd atd. Prosímvás, většina festivalů má doprovodný program. Ne všechny lidi bude jen bavit civět do plastového kelímku. Na pivní festivaly se vydávají nejen lidi kteří k pivu mají blízko, ale třeba i celé rodiny s dětmi. Je potřeba se na tohle dívat i z pohledu člověka, co zná jen starobrno a krušovice...
Kdo na festival chce jít, jde. Kdo nejde ať si zůstane sedět doma u televize a nebo ve svojí hospůdce a nebo jde do jiné restaurace na to pivko, co zrovna na festivalu je. Ano, festival není povinný a existuje mnoho festivalů,třeba i lepších, které se dají navštívit. V Brně je dostatek hospod kde se točí piva co tu na festu byly. Já jsem vyrazil na fest a do té hospody zajdu jindy, ta neskončí jak festival a určitě tam stát nějaký čas bude.
Co jsem se bavil s prodavači piv na stáncích, tak většina byla znechucena opravdu malou návštěvností. Pravda, pivní festival začal ve středu a končil v sobotu. Tak snad už teda začít v pátek a skončit v neděli k večeru.
Jsem rád, že se v Brně taková akce konala a byl bych i rád, kdyby tahle akce pokračovala i příští rok a stala se tradicí. Brno, by si pivní festival určitě zasloužilo. Pro příští ročník se snad pořadatelé poučí a přizvou více pivovárků, neopomenou na maketing.
Dej bůh štěstí!


napsal(a): biomechanik [Odpovědět]

Roman

pátek, 25. červen 2010
15:21

Ty vole, to je pořád kritiky tady na úplně všechno. Snad si vy někteří níže (Krišot např.) nemyslíte, že na pivní festivaly chodí hlavně pivní fajnšmekři. Na pivní festivaly se chodí lidi především bavit a u toho vypijí spoustu piva (když je dobré počasí). Pivní znalci tvoří tak 5% návštěvnosti.

Jasně, je tam Starobrno, které je v Brně všude, ale proč by tam jako nemělo být? Proč by si brňáci na brněnšký fest neměli dát Starobrno? A že tam je mrtvý Hostan, Louny, Dačický? Průměrný brňák tato piva nikdy nepil a třeba ani netušil, že existují. Myslíte si, že se bude pídit po tom, jestli je ten pivovar ještě funkční? Průměrný návštěvník ochutná, dá si trochu nebo hodně do trumpety, poklábosí se známými, poslechne nějakou kapelu a jde domů. Průměrný brňák ani netuší, že je v Žebětíně nějaký minipivovar a i kdyby o něm už slyšel, určitě se hned nehrnul to ochutnávat. Už to pro něj bude exotika. Žádná historie pivovarnictví, technologie a majitelé pivovaru ho nezajímají a zajímat nebudou. Do toho tam má Svijany a Poutníka, s čímž si bohatě vystačí.

Někdy by se chtělo probrat ze svého pivního rádobyznalectví a použít selský rozum. Je to první ročník tzn. je to poprvé, musí se vyzkoušet, jestli to bude fungovat, jestli to bude rentabilní, jestli má cenu dělat další ročníky. Léto, slunce, pivo, muzika - když vyjde slunce a muzika, mají pořadatelé v podstatě vyhráno. Ne každý potřebuje 20 pivních kategorií a 40 minipivovarů v nabídce. Pro průměrného návštěvníka je nabídka bohatá dost. Když Starobrno udělá den otevřených dveří, je tam narváno, vypijou se mraky místního piva, lidi křepčí u Turba nebo Heidi Janků a jsou spokojení.

Nicméně zdejším chytrolínům bych doporučil zkusit uspořádat svůj vlastní festival a konkurovat těmto "pivně zbytečným" festům. Sezvat minipivovary, nějaké smyčcové kvarteto nebo podobné hudební uskupení, které není tak "stupidní" jako Heidi Janků, zajistit dopravu ideálně zdarma, aby se to návštěvníkům vyplatilo tam jet, udělat to bez vstupného a těšit se na výsledek.

S festivalem nemám nic společného, každopádně každý takový počin oceňuji, další ročníky můžou být lepší a lepší, každý nějak začíná.


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Henri

pátek, 25. červen 2010
15:37

Henri

to Roman: Naštěstí již existují i jiné pivní festivaly, kam se lidé jdou také pobavit a vypít nějaké to pivo (někdy i hodně přes míru) a kde je nabídka pestrá. Vstupné se tam neplatí, o zábavu je postaráno i bez smyčcového kvarteta, které by se na pivní slavnosti ani pro ty "chytrolíny", jak je zde nazýváš, nehodilo. Namátkou bych mohl jmenovat třeba takovou Dýšinu a nebo letos též poprvé konané Středočeské pivní slavnosti ve Velké Dobré. Já osobně příště půjdu zase na nějakou takovouto akci, kde si budu moci vybrat z velkého množství dobrého piva z minipivovarů a z regionálních pivovarů a akce jako je ta v Brně rozhodně velice rád vynechám.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Roman

pátek, 25. červen 2010
16:39

to Henri: Kam pojedeš nebo nepojedeš je tvoje věc, ten můj příspěvek nebyl rada kam jet, ale čistě reakce na neustále kafrání a udělování rad, co a jak dělat, jak je tady zvykem. Dýšina byla jistě pivně mnohem víc zajímavější, jenže ta taky musí něčím hodně zaujmout, aby na tu vesnici někdo dojel :-) A hudební obsazení Středočeských slavností ...


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Savuche

pátek, 25. červen 2010
16:50

Savuche

to Roman: Jenže tady jsi na stránkách těch pivních fanšmekrů, takže je jasné, že tu na tuhle akci uslyšíš kritiku. Chválu si můžeš jít hledat třeba na sránky příznivců bigbeatu, eurochcánek, jarmarků nebo dětských atrakcí.


napsal(a): Savuche [Odpovědět]

Roman

pátek, 25. červen 2010
20:51

to Savuche: Hele ty fajnšmekre, jsou snad podle tebe Poutník, Dudák, Svijany a Krakonoš eurochcánky? Jsi z Brna? Jsou tato piva v Brně na každém rohu? Neřekl bych. Nebo už jsi takový radikál, že co není z mini, mikro nebo piko pivovaru, není pivo? Pil jsi vůbec někdy Louny nebo Dačického? Poznal bys u nich rozdíl mezi původním pivem a tím vařeným jinde. Pochybuju, silně pochybuju. Nejvíc mě dojímá kritika něčeho, kde jsem nebyl a co jsem neviděl nebo co jsem nepil. Tož tak.


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 25. červen 2010
18:53

Rosťa

to Roman: Romane máš pravdu. Naprostou. Naprostou pravdu. A právě protože to je přesně, naprosto přesně tak jak jsi napsal, je to nesmírně smutné... Nesmírně.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

val

pátek, 25. červen 2010
23:04

val

to Roman: Pro dokreslení Vašeho osobnostního profilu prosím udejte, jakou barvu ponožek nosíte do sandálů a jestli si za ledvinku strkáte Blesk nebo Šíp.


napsal(a): val [Odpovědět]

Roman

neděle, 27. červen 2010
10:20

to val: Máš pocit, že jsem někde svůj profil předkreslil? To budeš stejnej borec jako Pavel1. Na festu nebyl, ale ví, co tam bylo za piva. Dokonce ví, že tam pro normálního člověka nebylo nic zajímavého a že všechno od Heinekenu jsou patoky :-). Nikde jsem nenapsal, co piju, co poslouchám, kde a jak žiju a ty už chceš dokreslovat můj profil ponožkama v sandálech :-). Napsal jsem někde, co piju, kde žiju, co poslouchám nebo jaké nosím boty? Máš pocit, že jsi kulturně nebo intelektuálně na výši nad tím, kdo pije Starobrno? Takhle kastuješ lidi? Kdo pije Starobrno, nosí ledvinku a čte bulvár? O bože. Pro tebe speciálně uvedu doslova, že Starobrno doma nepiju, ale na den otevřených dveří klidně zajdu, Turbo neposlouchám, ale na dni otevřených dveří Starobrna si to klidně poslechnu, sandály nesnáším, ale občas si je vezmu a občas i s ponožkama a mj. jezdím degustovat pivo, kam se dá, možná stejně jako ty. Chceš rozjet flame o ponožkách v sandálech? Budiž. Sandály bez ponožek na pláži ano, sandály bez ponožek ve městě ne. Jsi snad šampón, co se řídí módními trendy z Ženy a život? :-) Pokud nosíš sandály bez ponožek ve městě, tak jsi prase. Pryč od sandál. Tady na pivním infu je takovýto trend: Někdo napíše článek o pivu, jakože všechno z minipivovarů je super a všechno z velkých pivovarů je na nic a hned se to začne přejímat jako obecná pravda. Zachraň se pak ten, kdo vyjeví názor, že něco z "chemičky" se dát pít. To hned pro zdejší pivní teoretiky začne být out a hňup. Je tu pár člověků se selským rozumem a pak pár nadutých hňupů. Ty ale hlavně patříš mezi ty, který na základě domnělých pivních preferencí začne dělat sociálně kulturní analýzu osobnosti. Jak vidno, vymýt mozek se dá i pivem z minipivovaru. Jo, je tu zajímavé občas :-) Je tu prdel.


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Pavel1

sobota, 26. červen 2010
00:10

to Roman:
Sice jsem z Brna, ale musím konstatovat, že seš blb. Na Faválu jsem nebyl a ani tam nepůjdu, není tam nic zajímavýho pro normálního člověka, kterej nechce pít patoky od Heinekenu nebo jihoafričanů. Dnes se v Brně točí na mnoha místech Poutník, Krakonoš, Svijany,Polička, Dudák a další malé a střední pivovary a není problém si vybrat správnou hospodu. I Richard teče v Brně na několika místech. Jde jen o to si vybrat ten správný lokál a ne vyrazit na akci, které vládnou chemičky a hledat tam dobrý pivo.
Průměrný brňák z mého okolí ví, že v Žebětíně je nějaký minipivovar, jehož nepasterované a nefiltrované pivo je lepší než mrtvé pivo ze Starobrna nebo jiné chemičky. A hodně z nich naznalo, že pivo z těchto malých nebo středních, ev. mini je podstatně lepší, než pivo mohutně reklamované ve všech sdělovacích i jiných prostředcích


napsal(a): Pavel1 [Odpovědět]

Roman

neděle, 27. červen 2010
11:03

to Pavel1: Takhle obecně to neplatí (že všechno z menších je lepší než všechno z větších) a pokud to ty tvrdíš a na základě toho mě nazýváš blbem, tak tě lituju. Richard je kolísavá kvalita, nic zázračného, občas velmi dobrý, občas pěkná sračka.


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

neděle, 27. červen 2010
11:34

Honza Světpiva.cz

to Roman: Zazil jsem Letnany z druhe strany vycepu, tedy jako organizator jednoho stanu a musim uznat, ze Roman ma v procentech zajemcu o mala piva pravdu. Sice to neni pet procent, mozna 15, ale i tak to neni ohromujici cislo. Chvilema mi prislo, ze zajemcu o pivni specialy je vic z ciziny nez od nas.
A ano, o nakurovana piva, weizeny atd meli zajem hlavne ctenari SP, par prichozich na to koukalo nevricne a pak se vraceli. Vubec netusili, ze pivo neni jen chlazena desitka v lednici...
Z toho mi vyplyva, ze ma cenu delat akce s malym pivem, aby lidi videli a meli moznost ochutnat pivni pestrost. Toz tak(CR RH)

PS: ten houslovy kvartet jsem videl dvakrat na nejvetsim anglickem pivnim festivalu v Londyne - GBBF. A musim uznat, ze to melo neco do sebe. Horda chlapu v pintou v ruce kolem podia, kde sedely krehke houslistky...:)


Savuche

pátek, 25. červen 2010
21:36

Savuche

to Roman: Nejsem z Brna, ale můžu říct, že ho znám docela dobře. Poutník, Svijany, Krakonoš a Dudák určitě nejsou eurochcánky, ale jsou to v Brně běžně dostupná piva. Původního Dáčického i Louny jsem pil. S Lounama jsem se jel speciálně rozloučit do 40 km vzdálené hospody a byly to poslední koruny co jsem Heinekenu dal.


napsal(a): Savuche [Odpovědět]

marek

pátek, 25. červen 2010
15:01

no myslím, že pořád lepší jak nějakej pivní festival v praze, kde jsem byl minulý rok ... všehošudy 10 pivovarů a to ještě jen z čech .... jinak předraženo, kolotoče okolo a podobný hnusy :D
POUTNÍK VLÁDNE VŠEM PIVŮM
http://pivni.info/degustace/722-v-anonymni-degustaci-dvanactek-lobkowicz-zcela-propadl.html


napsal(a): marek (databanka1(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Krišot

pátek, 11. červen 2010
05:08

Krišot

No v podstatě mají v nabídce akorát 2 pivovarské skupiny, které nemají s dobrým pivem nic společné plus Budvar a Svijany.Aspoň dle plakátu. Na to,že to honosně nazvali Pivní festival, nabídka vskutku atraktivní. :-(


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

marek

pátek, 25. červen 2010
14:22

to Krišot: je tam napsáno 20 pivovarů ....a z toho Pelhřimovský Poutník , který strčí do kapsy nějaky Budvar i se Svijanským Knížetem ...


napsal(a): marek (databanka1(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Zdena

čtvrtek, 10. červen 2010
15:53

Myslím, že to nepochopili níže se vyjadřující pánové. Festival není jen o pivě, ale také o zábavě, o kapelách , kolotočích a atrakcích pro děti, pro každého něco. A ochutnávky z minipivovarů budou taky, stačí se podívat na www.stránky.


napsal(a): Zdena (zdena.macinkova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Abrahaam

čtvrtek, 10. červen 2010
17:29

Abrahaam

to Zdena: Pivni festival by mel byt predevsim o pivu. Jsem sice rad, ze na festivalu byvaji i jine moznosti, ale stejne tam jdu jen z toho "pivniho" duvodu. Na strankach sice uvadite, ze jako prekvapeni ma byt ochutnavka piv z minipivovaru (jakych?, kolik?), ale dle me je to hodne podstatna informace, ktera by nemela v zadnem pripade chybet na plakatu!


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 10. červen 2010
21:50

Sekal

to Zdena: Prosím Vás, nechcete raději pořádat pouť? Počítáte s tím, že pivní fajnšmekři budou na pivním festivalu pít Starobrno a falešný Hostan?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Krišot

pátek, 11. červen 2010
05:01

Krišot

to Zdena: Proč tomu dáváte název Pivní festival, když v nabídce máte jen pivovary z globálních chemiček, které jsou na každém rohu? Navíc v nabídce máte mrtvé pivovary Louny a Kutná Hora (chybí vám tam ještě Hostan :-) ),ale o tom nemáte nejspíš tušení!?Dejte tomu název hudební festival a neoblbujte lidi.Zatímco na konkurenční festival do OL se mi vyplatí kvůli nabídce zajet,co bych dělal u vás (mám to přiblžně stejně daleko do Brna jak do OL)? A když uvažujete o minipivovarech,proč nejsou na plakátě? Přece na pivní festival se jezdí za dobrým pivem a ne na gambrinus a Heidi Janků!!!:-(


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

melo

středa, 23. červen 2010
17:37

to Zdena: ale pochopili.. ty kapely totiz stoji taky za hovno..


napsal(a): melo [Odpovědět]

honza1205

úterý, 8. červen 2010
02:26

honza1205

Tak v Brně jsem prožil 6 let a koukam,že se nezměnilo vůbec nic.Co to je za festival,když tam maj jen piva,který se točej všude.To je opravdu výsměch.Oni jsou ale schopný bejt na to i hrdý.Je mi jich líto.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

tomm

čtvrtek, 24. červen 2010
07:51

to honza1205: mě je tě taky líto


napsal(a): tomm [Odpovědět]

bomberek1

pátek, 4. červen 2010
21:33

Organizátoři to zase nějak nepochopili. Nejdu.


napsal(a): bomberek1 [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 3. červen 2010
06:07

Roman Holoubek

Také jsme byli zvaní. Ale levné vstupné je vyvážené neúměrným nájemným pro pivovary. Zatím nejdražší akce letošního roku z hlediska nákladů pivovarů, takže nic...


tomino

čtvrtek, 3. červen 2010
07:45

tomino

to Roman Holoubek:
takže klasika Brno,jak sem říkal :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.06.2010 ve 07:45:30


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Abrahaam

čtvrtek, 3. červen 2010
08:14

Abrahaam

to Roman Holoubek: Velka skoda. Aspon by byl duvod se tam zajit podivat.


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

tomino

pátek, 28. květen 2010
22:06

tomino

to zas bude blamáž...
klasika...Brno:(


napsal(a): tomino [Odpovědět]

val

pátek, 28. květen 2010
16:05

val

to Rosťa: Jako strašidelný pozdrav ze záhrobí :-) Jenže letošní Zombie walk se už konal, navíc v Práglu :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

Jura.z.Brna

pátek, 28. květen 2010
15:55

Jura.z.Brna

Starobahno pod různáma nálepkama a Afričan pod různýma nálepkama. Tomu fakt říkám super pivní akce. Pro zvýšení atraktivity na ma×imum zbývá logo Bertold, Žejdlík a Primus.


Abrahaam

pátek, 28. květen 2010
15:18

Abrahaam

Kez by tam byl taky nejaky stan pivnich nadsencu :)


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Sekal

pátek, 28. květen 2010
15:01

Sekal

Hm, na dané adrese není oproti tomuto PR článku žádná informace navíc.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

val

pátek, 28. květen 2010
14:45

val

Zní to, jakoby pořadatelé měli mindrák, že cajzli a holomócké hovada mají super boží kůl monstr fesťáky, kdežto oni, vyspělí Brňané, nemají ňyc :-) Letmý pohled na prezentované velkovýrobny pivních napodobenin prozrazuje, že tahle akce bude opravdu ubohá.


napsal(a): val [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 28. květen 2010
14:50

Rosťa

to val: mno, ale zase tam maj ty mrtvý Louny, čéče! :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

umbob

pátek, 28. květen 2010
14:34

umbob

Jestli jsou pivovary uvedené na plakátu jedinými, které se zúčastní, tak opravdu nemám důvod na tuto akci chodit


napsal(a): umbob [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI