Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Strakonický Nektar ochutnají v Anglii

Co se píše o pivovarech a pivu


Strakonický Nektar ochutnají v Anglii

[sobota, 12. březen 2005]

Strakonický Měšťanský pivovar Nektar bude vyvážet své pivo do Anglie. Britské ostrovy se přitom stanou jedním z nejvýznamnějších odběratelů piva ze Strakonic a ročně tam poputuje až pětina produkce, tedy bezmála patnáct tisíc hektolitrů piva ročně. Strakonický pivovar koupila v privatizaci místní radnice a podpis smlouvy se zprostředkovatelskou firmou na vývoz piva je jejím prvním větším obchodním počinem.

"Jednotlivé smlouvy bychom už podepisovali my. Už jsme poslali do Anglie vzorky piva a věříme, že do měsíce bude první kontrakt do Velké Británie," řekl ředitel pivovaru Karel Seknička. Pivovar na břehu řeky Otavy bude muset za zprostředkování firmě zaplatit. Kolik, to ale tají. "Je to obchodní tajemství a tato provize se promítne do ceny piva," řekl Seknička.

Z pivovaru, který byl až dosud jedním z posledních státních na jihu Čech, do Anglie zamíří celý sortiment piva. Tedy desetistupňové, jedenácti, dvanácti i nealko, a to balený jak v lahvích, tak i v plechovkách. Postupem času chce pivovar distribuovat svůj výrobek i v cisternách. "Angličané strakonické pivo znají, protože radnice už roky spolupracuje právě s anglickou oblastí Calderdalle. Naše pivo není pasterované, a přitom vydrží 8,3 měsíce. To je pro zahraniční odběratele zajímavé, protože takové pivo oni vyrobit neumějí," řekl ředitel Karel Seknička.

Strakonický pivovar měl loni výstav piva 77 tisíc hektolitrů. Ročně chce přitom do Anglie prodat až pětinu této produkce, tedy bezmála 15,5 tisíce hektolitrů piva. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI