Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Co Čech to pivař

Co se píše o pivovarech a pivu


Co Čech to pivař

[sobota, 8. květen 2010]

Čech a pivo, zdá se to být jako přirovnání vody a kapra. Tak to jsem si do včerejšího dne myslel i já. Jenže ouha, co se nestalo ve vedlejším bufetu v Dělnické ulici, kam chodíme téměř denně na obědy...

Ten den jsme s polednem vyrazili pro něco k snědku do přilehlého rychlého občerstvení, donesli jsme si jídlo a jednu desítku Budvar na spláchnutí kuřátka s bramborem. Když se moje spolupracovnice Iva napila, div odporem nevyprskla a hned na mě, co jsem to přinesl za břečku. "Vždyť je to n e a l k ó ó ó !" A hnala mně pro opravdové pivo.

Když jsem přišel do lokálu, upozorňoval jsem paní u pokladny, a to před pětičlennou frontou, že asi nebude něco v pořádku. Lidé se začali na sebe nedůvěřivě dívat a po chvíli se smát. Pivo jsem chtěl, ale ne nealko.

Na to jsem jí podával sklenici, ať sama ochutná a natočí nám to co dostáváme obyčejně – tedy alko. Sličná paní pokladní mi ale nato povídá, že pivu moc nerozumí, ale že si srkne. Pak natočila trochu do jiné sklenice a začali jsme porovnávat.

Vždyť to je taky nealko! "Přecijenom jsme trochu odkojení pivem, chodíme na košt do různých pivovarů, ale takto pořádné pivo nechutná", povídám již velmi pobaveně.

Pokladní tedy odběhla na kontrolu sudů: "No jóó, už je to jasný, máme obráceně trubky! Ježiši, jůůů, to ale znamená, že jsem včera vytočila 90 nealko piv. A nikdo se neozval a ani si nikdo nestěžoval!!??"

Ano, je to tak – zhruba 90 lidí si objednalo normální desítku a pili nealkoholické pivo. No a pak že jsme v tom pití piva jedni z nejlepších na světě!

Zdroj: České noviny.cz | Autor: Jan Asnar


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

ivoš

neděle, 9. květen 2010
14:39

Něco podobného jsem před časem zažil v budějických Masných krámech. To jsme dva seděli u baru a kamoš, který za nimi dorazil, si objednal to samé, co jsme pili my dva. Runda se vypila a ten, co přišel poslední, objednal ještě jednu. A až při třetí rundě zjistil, že pijeme nealko pivo... Aby dorovnal "hladinku", tak si hned objednal slivovici a budvarský kroužkovaný ležák. Tak jsme se zasmáli a byla pohoda. Ćímž mimo jiné potvrzuji, že nealko Budvar je opravdu dost solidní.


napsal(a): ivoš [Odpovědět]

emu

sobota, 8. květen 2010
19:49

emu

docela hustý :) budiž to bráno i tak, že kvalita nealko Budvaru je solidní.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Ludwig

sobota, 8. květen 2010
16:27

Ludwig

Z 90ti lidi to ani jeden nepoznal?
Ja tomu VERIM!
On taky nejaky bufet neni mistem kde by se schazeli pivni nadsenci a znalci.
V Pivovarskym klubu (napr.) by se to jiste nestalo :D :D


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Lubos

sobota, 8. květen 2010
15:45

Lubos

Obráceně trubky - předpokládám, že ti co si objednali nealko dostali normální pivo, dále že normálních piv se pije víc než nealko. To znamená, že hodně lidí vypilo alkoholické pivo v domnění, že pijí nealkoholické. Tak by mě docela zajímalo, jak by dopadl soudní spor v případě, že by někdo způsobil dopravní nehodu nebo při kontrole mu naměřen alkohol a hájil se, že pil tohle nealkoholické pivo. Byl by to asi docela zajímavý spor.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
18:41


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI