Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kozel dostane stlačený vzduch od ČEZ

Co se píše o pivovarech a pivu


Kozel dostane stlačený vzduch od ČEZ

[čtvrtek, 6. květen 2010]

V závěru loňského roku podepsaly společnosti ČEZ Energetické služby a Plzeňský Prazdroj smlouvy o vybudování centrální kompresorovny a náhrady kompresorů zajišťujících dodávku stlačeného vzduchu pro pivovar Velké Popovice. Společnost ČEZ Energetické služby modernizovala kompresorovou stanici a od 1. dubna 2010 zajišťuje dodávku stlačeného vzduchu pro pivovar.

Cílem celé investiční akce je nahradit kompresory v pivovaru ve Velkých Popovicích. Nové zařízení zajišťuje s využitím nejmodernějších technologií dodávku stlačeného vzduchu v požadovaných kvalitativních parametrech. Hlavním motivem výměny kompresorů jsou snížené nároky na spotřebu energie a s nimi související šetrnější přístup k životnímu prostředí.

Jsem rád, že naše společnost udržuje úzký pracovní vztah s Plzeňským Prazdrojem. Ten započal již v roce 2008, kdy jsme v Pivovaru Plzeň realizovali studii proveditelnosti přemístění energetického centra, rozvodů a technologií mimo tehdejší budovu a území. Naši partneři se tak přesvědčili, že s kvalitním energetickým poradenstvím lze nastartovat podstatné úspory elektrické energie. Kompresorovna ve Velkých Popovicích je důkazem, že na výpočty úspor dokážeme navázat i realizací plánovaných opatření a následnou správou nových částí energetického hospodářství“ uvedl Daniel Morys, obchodní ředitel ČEZ Energetické služby.

Pivovar Velké Popovice je tradiční místo vaření českého piva. Výrobní postupy a původní receptury piv jsou pro nás neměnné. Důležité je vařit pivo tak, jak odjakživa chutnalo pivařům. Suroviny, které při vaření piva používáme, jsou čistě přírodní – slad, chmel a voda. Proto se také maximálně snažíme o ochranu přírody a trvale udržitelného rozvoje. Už nyní jsme schopni recyklovat takměř všechny druhotné produkty z výroby i odpady. Úspora energií je jednou z našich priorit a jsme rádi, že spolupráce s ČEZ Energetické služby k nim přispěje,“ říká Jaroslav Gubiš, manažer speciálních projektů Plzeňského Prazdroje.

ČEZ Energetické služby zajistila výstavbu nové kompresorovny – komplexně. Dodávka začala získáním stavebního povolení, pokračovala výstavbou včetně technologií a byla zakončena instalací ovládací techniky. Pivovar Velké Popovice bude následně investici splácet v ceně dodávky stlačeného vzduchu po dobu deseti let.

Zdroj: Tisková zpráva ČEZ


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

mandis

čtvrtek, 6. květen 2010
22:51

mandis

Co je „tradiční způsob vaření“ ilustruje nejlíp Budějovický Budvar. Kvalitní český chmel a ječmen, kvalitní místní podzemní voda. A fortel, s potřebně dlouhým počtem dní „ležení“, k tomu. Samozřejmě k tomu patří i moderní technologie, včetně CK tanků. Nežijeme ve středověku ani čase průmyslové revoluce… Nicméně tím to končí – žádná „vylepšovadla“ HGB. kyselina mlůéčná nebo tetrahop.


napsal(a): mandis [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 6. květen 2010
15:37

honza1205

Oni se asi říděj tim,že stokrát opakovaná lež se stane pravdou.Tak ne nestane.SAB Miller,prostě pivo tradičnim způsobem nevaří.Já už tomu ani neřikam pivo.Jsou to šašci.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

h.p

čtvrtek, 6. květen 2010
12:05

"Původní receptura" -další PR fráze,z které je na blití jistě i Vám...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 6. květen 2010
10:57

Pavel R.

Ty tradiční postupy mi už začínají lézt na nervy, asi nakoupíme CKT, HGB, tetrahop, kys. mléčnou a jiné svinstvo a začneme vyrábět taky tradičním způsobem. A už se moc těším až ČEZ bude dodávat předražený stlačený vzduch i do našich domácností aby měli co největší výdělky :D :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
08:33


posted by: Inzerce

Dan

čtvrtek, 6. květen 2010
09:23

Dan

To je tedy věc, v tiskové zprávě ČEZ se dozvíme o tradičním postupu vaření Kozla :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI