Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Začít vařit pivo byla práce na dva měsíce, říká exředitelka

Co se píše o pivovarech a pivu


Začít vařit pivo byla práce na dva měsíce, říká exředitelka

[středa, 28. duben 2010]

Dá se ještě ve 21. století rozběhnout nový pivovar? Anna Kotopulu ze Zlína ví, že to jde. V roce 2000 se pokoušela obnovit pivovarnickou tradici v Brumově. A chybělo málo, aby uspěla.

V tamním historickém areálu se pivo už několik let nevařilo, předchozí značka Gerhard totiž zkrachovala. Nechtěli jsme, aby se historie opakovala, a tak jsme věnovali mnoho času přípravě projektu,“ vzpomíná Kotopulu.

Nové pivo, které začali v brumovském pivovaru vyrábět, dostalo jméno Valach. „S kamarády jsme vyrobili i etiketu. Sehnala jsem asi 20 bývalých zaměstnanců pivovaru v čele se zkušeným sládkem. Trvalo to asi dva měsíce příprav, než jsme začali vařit,“ popisuje.

Další spoustu sil investovala tehdy šestadvacetiletá energická ředitelka do obnovy dodavatelské sítě. Ale tvrdá práce se vyplatila. Pivo značky Valach se postupně začalo prosazovat, objevilo se i v několika zlínských hospodách.

Celý projekt přesto po roce padl. „Majitelé nebyli spokojeni s prodejností, představovali si, že se prosadíme daleko razantněji. Marně jsem jim vysvětlovala, že to chce čas a více investovat do reklamy,“ krčí po letech rameny Kotopulu. „Na pivo jsem ale rozhodně nezanevřela,“ dodává s úsměvem.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Milan D

středa, 28. duben 2010
17:00

Gerharda jsem ještě stihl párkrát ochutnat, Valacha již bohužel ne. Při začátku čtení mnou projel vrušující záblesk, který poté uhasl. Vše se událo před deseti lety...


napsal(a): Milan D (mildvorak(a)email.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI