Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zahraniční minipivovary objevily další hit - vlastní whisky

Co se píše o pivovarech a pivu


Zahraniční minipivovary objevily další hit - vlastní whisky

[neděle, 28. březen 2010]

Dánské minipivovary přišly s novým hitem - kromě tradičního piva se pustily i do výroby nemixované sladové whisky. V tomto týdnu se na ní vrhla například firma Braunstein ve své palírně v Køge. Speciální whisky zraje ve vápencových jeskyních v masivu Stevns Klint. Premiérová první série je už kompletně vyprodaná. Jedna láhev vyšla na 3 000 dánských korun. Druhá várka bude o tisícovku levnější.

"Právě teď jsme v kontaktu se 17 zeměmi, které mají o náši whisky velký zájem," pyšní se Michael Braunstein, majitel stejnojmeného pivovaru. Braunstein je první pivovar, který poslal svou whisky na trh.

Ovšem tento destilát vyrábí už i další. Například sládek Jens Erik Sorensen z palírny Fary Lochan: "Je tu určitě prostor pro další. Zatím je nás pět výrobců tohoto vynikajícího moku. Doufám, že se přidají další."

Foto

Ve svém pivovaru v Give u Vejle má teď Sorensen 3 000 litrů zrajících v sudech. "Jde o poctivou ruční práci - dánský výrobek. Je to to nejlepší, co dánské minipivovary nabízí," dodává Sorensen. První lahve Sorensenovy whisky půjdou do prodeje v roce 2013 nebo o rok později.

Zdroj: ČT24.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel R.

neděle, 28. březen 2010
15:29

Pavel R.

Dobrý počin, ale Fanda Richter z Bulovky si ji vyrábí již pár let a má ji fakt výbornou. Můžu doporučit.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI