Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tiskové prohlášení k včerejšímu testu piv v deníku Mladá Fronta DNES

Co se píše o pivovarech a pivu


Tiskové prohlášení k včerejšímu testu piv v deníku Mladá Fronta DNES

[pátek, 26. březen 2010]

Na základě včerejší informace v MF Dnes jsme v rámci skupiny K Brewery přistoupili k mimořádnému internímu šetření. Společnost K Brewery, současný majitel šesti českých a moravských regionálních pivovarů, má ve svém krédu návrat k tradicím českého pivovarnictví. Z tohoto pohledu vnímáme používání jakýchkoliv aditiv pro vaření piva jakožto přírodního nápoje jako nežádoucí a neetické bez ohledu na legálnost či nelegálnost takového postupu.

Některé z našich pivovarů, které jsme v posledních několika letech koupili, nevařily vždy pivo podle našich zásad. V pivovarech, kde byla společnost K Brewery pouze menšinovým vlastníkem a z důvodu rozdílných názorů na tuto problematiku dlouhodobě nedokázala prosadit filozofii vaření piv tradičními metodami, jsme se i z tohoto důvodu rozhodli tyto podíly odprodat. V ostatních našich pivovarech jsme přistoupili k procesu úprav receptur s cílem očistit naše piva od těchto nežádoucích přísad a vařit pouze ze tří základních pivovarských surovin - sladu, vody a chmele.

Používání tetrahopu je ve všech našich pivovarech zakázáno. Pivovar Janáček (jehož pivo značky Extra bylo v testu označeno jako pivo obsahující tetrahop) byl posledním z našich pivovarů, kde k úpravám receptur v uplynulé době docházelo. Přesto jsme se rozhodli provést interní šetření, které má za cíl prověřit dodržování našich zásad. Společnost K Brewery ubezpečuje všechny zákazníky, že používání cizích aditivních látek v pivu neschvaluje a garantuje vaření piv ve všech pivovarech pouze z českých přírodních surovin a tradičními výrobními postupy.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Milan Novotný

pátek, 26. březen 2010
22:56

To, že se v Janáčku něco našlo je mi moc líto. Je to krásný pivovar, kde znám i Jardu Horehledě, který je tam léta letoucí sládkem. Za jeho éry se úžasně zvedla 11 % Patriot, což je velmi dobré pivo a myslím, že má značný podíl na tom, že pivovar přežil do dnešních dní. Mám toto pivo dnes za to, co býval před 15 lety Radegast, když byl na vrcholu své slávy. Plná chuť a krásně hořké. Jednou mi dal na cestu i nefiltrované ze sklepa, to bylo úplná paráda, na kterou i dnes, po dvou letech vzpomínám. Snad to "interní šetření" přežije. Byla by ho škoda.


napsal(a): Milan Novotný [Odpovědět]

Vladimír J.

pátek, 26. březen 2010
22:29

Janáček Extra? Co to je? To ani nevím, že existuje! To muselo dát Prazdrojským prááááci než KBG něco našli. A už vůbec nevěřím, že v testu nebyl Lobkowicz, akorát byl asi čistý a neodvážili se ho postavit vedle PU 11-tky... Fandím Vám kluci, držte se a vařte poctivě. To Svijany: vyhoďte tu sračku z vašeho piva a udržte své pozice! Jde to a vy to umíte, máte dobře zavedenou značku. Lidi vám to odpustěj, mají vás rádi.


napsal(a): Vladimír J. [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
01:07


posted by: Inzerce

Žárek

pátek, 26. březen 2010
22:59

to Vladimír J.: Úsměvné. Od včerejška obchodní zástupci plzeňské chemičky jezdí s Mladou frontou v ruce a všude se chlubí jak je konkurence zlá a oni dobří. Fuuuuuuj.


napsal(a): Žárek [Odpovědět]

Miloš J.

pátek, 26. březen 2010
22:10

to Dan: Já bych to přiživováním nenazval, protože oni v testu taky s jedním pivem neuspěli. Mají snahu se k tomu nějak postavit a za mne tedy rozhodně lépe než Svijany. Minimálně ta zbylá dvě piva (Ježek a Schwarzenberk) jsou pro mne zárukou, že ne ve všech pivovarech se to děje.


napsal(a): Miloš J. [Odpovědět]

Dan

pátek, 26. březen 2010
22:20

Dan

to Miloš J.:
To sice ano, ale ona ta jejich tisková zpráva je taková spíš populistická. Uvádějí, že provedli mimořádné interní šetření. Pokud by vše bylo tak růžové, tak by snad nemuseli dělat šetření a jakékoliv šizení by bylo z principu vyloučeno.
Prostě jde o obchodní válku a boj o zákazníka. Každý dělá co umí...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Lojza

pátek, 26. březen 2010
21:22

Nechápu, že všichni na ten přihlouplý test všichni tak reagují. Vždyť je to jen plán Plzeňského Prazdroje, který si to objednal, aby poškodil Svijany a mezi opravdové fandy poctivýho piva vnesl zášť a podkopal je nejistotou. A přesně jim to vychází, protože třeba Staropramen a Heineken tady neřeší nikdo. Stejnou strategii vnáší i mezi minipivovary, ale protože tam je to o jednotlivcích, tak jde hrozbou síly přes soud, aby se všichni báli.


napsal(a): Lojza [Odpovědět]

tereza

pátek, 26. březen 2010
21:39

to Lojza:
Nejde o přehršel reakcí od spotřebitelů, je to evidentní snaha SAB-MI o uchránění své vratké pozice, ale líbí se mi, jak ragují PR oddělení nachytaných pivovarů ve stylu nažraný vlk a koza celá - tedy v překladu, my Vám naši drazí spotřebitelé něco důvěryhodného naservírujeme a Vy nám proboha věřte a zůstaňte věrnými a my si to doma nějak vyřešíme. Jak a proč tak pozdě.....?


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 26. březen 2010
21:52

Dan

to Lojza:
Staropramen a Heineken tu nikdo neřeší proto, že se této uměle vyvolané kauzy neúčastní.
Celou akci rozpoutal PU a teď se na tom přiživuje i KBG.
Prostě Svijany jsou úspěšné, tak to konkurenci vadí.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pepa

pátek, 26. březen 2010
22:14

pepa

to Lojza: no ja nevim. I kdyby to byla kampan, tak tu chemii tam objektivne nasli. Podivejme se na reakci Kacek - nebudou ten preparat dal pouzivat. Ferovej pristup. Sidili jsme, ale nehcame toho. Proc se Svijany tak haji? Neni cas priznat chybu? Proc proste nenakoupi kvalitni suroviny? Penez maji dost, vzdyt se to jejich pivo prodava...


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Bavor

pátek, 26. březen 2010
20:51

Jak píše Jarda, zní to hezky. Ale cítím za tím od KB kalkul - když Janáček byl „přistižen", tak to hned využijeme. Je vidět, že hodně lidí v K Brewery prošlo Plzní.... A jen tak mimochodem, jakou hodnotu má asi výzkum, prováděný „nezávislým" výzkumným ústavem, jehož většinovým vlastníkem má být Plzeňský Prazdroj? Nemůže pak být něco na spekulaci, že stál v pozadí testu? A úplně na konec: už jsem si myslel, že vzájemné pomluvy pivovarů zmizely. Jak je patrné, byl to je dojem..


napsal(a): Bavor [Odpovědět]

Jaroslav Sláma

pátek, 26. březen 2010
19:49

Je vidět zcela odlišný přístup než zvolili ostatní v této aféře namočení (Svijany, Staropramen, Heineken). Snad to myslí vážně a budou vařit dobré pivo všude.


napsal(a): Jaroslav Sláma [Odpovědět]

Jarda

pátek, 26. březen 2010
18:20

Zní to hezky, ale výsledky mi přijdou trochu protichůdné. Např. Klášter mi přijde, že si polepšil. Naopak Platan 11° ... škoda slov ::cry


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 26. březen 2010
18:27

Dan

to Jarda:
Jo, přesně tak. Jen využívají situace, ke své reklamě. Skoro se zdá, že normální zdravá soutěž už nestačí. Začínají se hladat způsoby, jak konkurenci hodit klacky pod nohy.
A přitom Platan 11 je přesně ukázkou úpadku. KBG se ohání tradicí a přitom v Platanu používají CKT...:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

J.P.

pátek, 26. březen 2010
19:34

V tom bych polemizoval. Když jsem byl v Protivíně loni, nechal jsem si sládkem schválně ukázat i otevřenou spilku. Viděl jsem ji na vlastní oči a v provozu. Ty CKT jsou tam taky, ale nevím jestli CKT v pravém slova smyslu. Myslím, že je to spíše nějaký předchůdce CKT. Každopádně nijak vysoké. Jsem toho názoru, že CKT, pokud nejsou vysoké a následuje ještě fáze zrání ve sklepě nemají na chuť piva negativní vliv.


napsal(a): J.P. [Odpovědět]

Chody

pátek, 26. březen 2010
20:06

Chody

to J.P.:
V Protivíně, že nemají vysoké CK tanky? http://pivni.info/foto/galery369/plprsl-ck-tanky.jpg


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Petr F.

pátek, 26. březen 2010
20:54

to Chody: Mají,snad jedny z prvních v ČR. Pokud vím, tak se v nich "dělají" pouze piva pro diskonty a desítka. Pro ty znalce co tu řeší Platan, tak HGB se používá jen pro úpravu 11 na desítku.Jinak se vaří na stupňovitost, bez cukru. Plno lidí tu hodnotí 11 Platan. Kdo ho v poslední době pil? Je jiný a ne každý to stráví. Není horší než byl.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Nováček

pátek, 26. březen 2010
21:16

to Dan: To že v Platanu mají CK tanky je fakt, ale ty jejich se nedají s těmi, co zavedli plzeňští chemici srovnávat. A taky tam stojí už pomalu desetiletí, takže za to KBG nemůže. Těžko čekat, že poté co to koupili přijedou v rámci vracení se k tradicím buldozery a srovnají to se zemí.


napsal(a): Nováček [Odpovědět]

Zdeněk H.

pátek, 26. březen 2010
19:27

to Jarda: Souhlas. Přitom protivínští pivo umí vařit, myslím že Lobkowicz je toho důkazem. Měl jsem včera v Jámě a byl dokonalý. Ale ten Platan se jim nějak asi vymkl z rukou. Neřekl bych, že je úplně špatný, spíše pokaždé dost jiný. Každopádně ne ideální. Ještě snad dostane šanci? Klášter byl loni už zcela nepitelný, a teď je vidět, že se něco děje je naopak velmi slušný. A to už jsme nad ním skoro lámali hůl.


napsal(a): Zdeněk H. [Odpovědět]

BCH

pátek, 26. březen 2010
20:31

BCH

to Jarda: Tak já jsem byl naopak velmi překvapen máslovou chutí Kláštera u lahvové desítky a dvanáctky (koupeno v M.B. v potravinách), takže pohoršení oproti minulosti a docela pivní šok. V Liblici jsem koupil jedenáctku, takže uvidím, zda chuť bude taky máslová.


napsal(a): BCH [Odpovědět]

Chody

pátek, 26. březen 2010
21:01

Chody

to Petr F.:
Mně mrzelo, že když jsem byl na dvou exkurzích za sebou, tak pokaždé nám říkali něco jiného a to myslím, že tenkrát v tom ještě KB nebylo :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

ton

pátek, 26. březen 2010
17:53

to jiri.kana: ton ale svijany jse daji pit jen znouze nepocitam dotoho chemicky


napsal(a): ton [Odpovědět]

h.p

pátek, 26. březen 2010
12:50

No jestli je návrat k tradicím, začít lahvovat a pasterovat Hlineckého Rychtáře v Jihlavě.../údajně/


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 26. březen 2010
12:10

jiri.kana

No ale to kopnutí do Svijan si mohli odpustit...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Karel

pátek, 26. březen 2010
10:55

karel

Tak takovýto přístup se mi líbí, snad to budou doržovat.


napsal(a): Karel [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI