Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar odeslal historicky první sudový ležák do Číny

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar odeslal historicky první sudový ležák do Číny

[čtvrtek, 18. březen 2010]

V minulých dnech zamířily z Budějovického Budvaru do Číny historicky první sudy se světlým a tmavým ležákem. „Obsah dvou kontejnerů tvoří 470 sudů světlého a 320 sudů tmavého ležáku, celkem 237 hektolitrů. Většinu piva si budou vychutnávat hosté restaurace českého pavilonu během světové výstavy EXPO 2010 v Šanghaji,“ uvedl obchodní manažer pro Čínu Tomáš Bártů.

Česká restaurace na výstavě EXPO 2010 bude vybavena výčepním zařízením, sklenicemi, ubrusy a dalšími doplňky s logem Budějovického Budvaru a v budvarských barvách bude jednotně oblečen i personál. Půllitr ležáku bude stát 45 jüanů, v přepočtu asi 126 korun.

Účast na EXPO je pro nás velkou obchodní příležitostí. Asie je jediným kontinentem, kde má podle průzkumů trhu spotřeba piva dlouhodobě stoupat, a proto ji považujeme za velmi perspektivní a strategické teritorium,“ dodal Bártů.

Budějovický Budvar vyváží pivo do osmi asijských zemí, třeba do Jižní Koreje, Japonska nebo Vietnamu. Do Číny vyváží Budvar od roku 2008, dosud tam ale dodává pouze světlý ležák v láhvích.

Zdroj: Euro.cz | Autorka: Jana Křížová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Bavor

čtvrtek, 18. březen 2010
16:33

Alespoň někdo v tomhle pomateném světě zůstal normální a podniká tak, jak se má. Tedy využije téhle významné akce, jakou Expo je, k byznysu. (A Číňané aspoň vyzkoušejí, jak chutná nefalšované pivo, jakým Budvar je). A ne, jako Prazdroj, který, jak tady čtu, žaluje pidipivovar v Koutě na Šumavě pro nekalou soutěž ...


napsal(a): Bavor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI