Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Počet zaměstnanců brodského pivovaru překročil stovku

Co se píše o pivovarech a pivu


Počet zaměstnanců brodského pivovaru překročil stovku

[pondělí, 1. březen 2010]

Havlíčkobrodský pivovar je výjimkou mezi zaměstnavateli nejen na Vysočině, během loňského roku totiž zvýšil počet pracovníků o deset, a tak zaměstnává opět více než stovku lidí.

Začali jsme znovu sami zajišťovat činnosti, které jsme dřív svěřili jiné firmě,“ vysvětluje ředitel Jiří Hušek.

V brodském pivovaru znovu otevřeli vlastní sladovnu, vybudovali dopravu a také ostrahu nahradili vlastními lidmi. „Situace na trhu práce je příležitostí zaměstnat lidi, jejichž kvalifikace a přístup k práci umožní dělat činnosti lépe, než nám dříve poskytovala cizí firma,“ vysvětluje. Navýšení počtu zaměstnanců umožnily ekonomické výsledky pivovaru. Zatímco pivovarnictví v republice klesá a pokles spotřeby piva se pohybuje kolem deseti procent, havlíčkobrodský pivovar vyrobil v roce 2009 více než v roce 2008.

Považuji za obrovský úspěch, že jsme v gastronomii překročili růst o šest procent, přičemž právě v této oblasti je v tuzemsku pokles spotřeby nejvyšší. Hostinští se snaží řešit pokles návštěvnosti a zařazení našeho piva do nabídky hospod často přilákalo další hosty,“ dodal Jiří Hušek. Aby v brodském pivovaru dosáhli takového růstu, znamenalo to v roce 2009 získat více než 150 nových hospod. Vedle tradičního regionu Havlíčkobrodska se podařilo získat nová odbytiště v oblastech Kutnohorska a Královéhradecka. Vydařený rok pivovar prožil i přes třicetiprocentní pokles exportu. Celkový stav se zvýšil o procento, stejně jako tržby. Ty loni činily 110 milionů korun.

Letošní rok se brodskému pivovaru zatím jeví jen v tom nejlepším světle. „Podařilo se získat několik významných kontraktů na export piva, jehož objem druhým rokem klesá. Ke konci roku 2009 byly odvezeny první kamiony do Finska a Ruska. Reálným plánem je zdvojnásobení objemu exportních prodejů a pětiprocentní růst prodeje v tuzemsku,“ představil budoucnost ředitel pivovaru.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Martin Vokáč


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

moreli

středa, 3. březen 2010
09:01

moreli

to emu: Je mi jasný, že konkurence je veliká, ale když se chce, tak to jde. Příkladem je Rychtář, který je v Pcích, zaplaťpámbu, ve více hospodách. Vím třeba i o marné snaze Chotěboře dostat se do Pardubic (tedy když nepočítám jeden občas fungující bufet). Prostě bych chtěl v Pcích více druhů piv. Kromě europiv tu je jen Budvar, Rychtář, Perštejn a pak jen v jedné nebo dvou hospodách Bernard, Primátor a Litovel :-(. Jinak na Perštejn v Hradci taky nenarazíš (kromě podnikové prodejny).


napsal(a): moreli [Odpovědět]

moreli:

pondělí, 1. březen 2010
12:19

A co takhle Pardubicko? Když Rebel expanduje na Hradecku, proč není na Pardubicku, které je blíž, ani jedna hospoda s Rebelem? Že by nebyl v Pcích zájem nebo existuje nějaká dohoda s Perštejnem?


napsal(a): moreli: [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
17:10


posted by: Inzerce

emu

úterý, 2. březen 2010
23:46

emu

to moreli:: spíš je v tom sama konkurence pernštejna, tedy existence lokálního pivovaru v pardubicích, další regionál se už v pardubicích těžko uchytí.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI