Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plzeňský Prazdroj zvyšuje zálohy na sudy

Co se píše o pivovarech a pivu


Plzeňský Prazdroj zvyšuje zálohy na sudy

[pátek, 19. únor 2010]

S platností od 29. 3. zvyšuje Plzeňský Prazdroj zálohy na 50l sudy. Nově označené sudy se budou prodávat a následně vykupovat za 1000,- Kč. Důvodem pro tuto změnu je skutečnost, že Plzeňský Prazdroj zaznamenal v poslední době ztráty 50l sudů. Tímto opatřením chceme předejít zneužívání našich sudů, jejich přepracování a přeprodeji jiným subjektům, doma i v zahraničí.

Sudy bez nového značení se budou nadále prodávat a vykupovat za původní zálohu platnou v době nákupu, tj. 600,- Kč až do 31. 3. 2011. U ostatních sudů Plzeňského Prazdroje, a.s. o objemu 30 litrů a 15 litrů se záloha nemění, tzn. zůstává ve výši 600,- Kč.

Sudy nově zálohované za 1000,- Kč bude možné rozeznat pomocí nových identifikačních prvků, kterými jsou elastický pás po obvodu sudu, identifikační kód na horní straně sudu, sériové číslo a číslo dávky na spodní straně sudu.

Obchodní partneři a zákazníci Plzeňského Prazdroje již byli, anebo jsou v současné době informováni v souladu s obchodními podmínkami. S dostatečným předstihem dostanou také detailní popis nového značení společně s grafickým znázorněním a fotografiemi. Informace budou také v nejbližší době dostupné na webových stránkách Plzeňského Prazdroje na odkazu http://www.prazdroj.cz/cz/obchod/zaloha. Změna zálohy je v souladu v souladu s platnou legislativou.

Stávající typ sudů používá Plzeňský Prazdroj přibližně od roku 1993, od té doby se záloha neměnila.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 15:15 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Radek

úterý, 21. srpen 2018
23:24

radek

Múže si pivovar diktovat ceny za zálohy na keg i v zahraničí? Tzn že když se v čr platí 1 tis korun může pro klienta třeba v Polsku chtít zálohu 3 tis korun? Není to v nějakém právním rozporu v zemích EU? Děkuji za odpověď.


napsal(a): Radek [Odpovědět]

IR

čtvrtek, 18. březen 2010
16:48

Dobrý důvod proč změnit dodavatele :-)


napsal(a): IR [Odpovědět]

siki

pátek, 19. únor 2010
20:56

siki

Spíš to bude tím, že rychle potřebují peníze, protože, jak víme, zálohy na sud jsou víceméně nevratné, jelikož každá hospoda bere pořád skoro to samé množství piva, čili si teď připlatí 400,- na zálohu na sudy, které bude jen a pouze měnit za plné a záloha se mu vrátí maximálně pokud zavře hospodu....


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dan

pátek, 19. únor 2010
16:03

Dan

Kdyby v Plzni vařili pořádná piva, tak by nepřibývalo domácích vařičů a neztrácely by se sudy :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
21:14


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI