Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovar bude v Žatci vyrábět živé pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovar bude v Žatci vyrábět živé pivo

[středa, 17. únor 2010]

Čtyři druhy piva začne letos o prázdninách vařit nový minipivovar v Žatci. Zákazníci budou v restauraci dostávat chmelový nápoj přímo ze zásobních nádrží. „Bude to živé pivo, nepasterizované, bude mít trochu jinou chuť než ta v obchodech. Vařit ho bude zkušený sládek, takže to bude výsledek starého pivovarnického řemesla,“ říká Jiří Vent, manažer Chrámu chmele a piva.

Vyráběné pivo bude bez konzervačních přísad, pouze z vody, sladu a žateckého chmele, hosté restaurace budou tedy pít zlatavý mok, jaký se vyráběl v minulých staletích.

Minipivovar, restaurace a kavárna budou součástí vznikajícího Chrámu, nové městské turistické atrakce. Ten se otevře během letošního léta, stejně jako nová rozhledna při něm. Další atrakcí pro návštěvníky bude bludiště nebo orloj s chmelařskými postavami.

Žatecký minipivovar má za rok vyrobit 200 tisíc piv. Podobné už v Ústeckém kraji fungují například v Mostě a Varnsdorfu.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel R.

čtvrtek, 18. únor 2010
09:26

Pavel R.

Věřím tomu, že budou vyrábět dobré pivo. Sládka znám osobně a je to vynikající odborník s dlouholetou praxí.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Slávista

čtvrtek, 18. únor 2010
08:23

Slávista

Doufám, že otevřou v termínu, nebo lehce po něm. Ať má tradiční podzimní výprava stojí za to, když do Loun by mě už lákala jen gotika tamního chrámu...


napsal(a): Slávista [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI