Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Největší pivní svátek v Česku: Které pivo je nejlepší?

Co se píše o pivovarech a pivu


Největší pivní svátek v Česku: Které pivo je nejlepší?

[čtvrtek, 4. únor 2010]

Nasát atmosféru a ochutnat piva, o kterých v obchodech a hospodách nezavadíte. To je důvod, proč do táborského hotelu Palcát přijíždějí lidé z celé republiky.

Na letošním jubilejním XX. ročníku, který trvá do pátku, čekají na pivní znalce opravdové lahůdky.

Ve čtyřiceti stáncích si je možné objednat přes sto druhů speciálních piv z tuzemska i zahraničí. Většinou mají 13 stupňů a více. Premiéru na letošních slavnostech mají silná piva z Belgie.

Podle reakcí pivařů je co ochutnávat. Na své si přišly i ženy, které zajímala piva s příchutěmi jahod, višní a dalšího ovoce. Těsno bylo i u stánku s nejslavnějším rakouským svrchně kvašeným pivem, které je považováno za nejlepší svého druhu na světě. „Nemusím jezdit do Alp, stačí do Tábora. Když si dám v horách tři tato hustá piva, mám energii na celý den. A tady stojí třetinu,“ pochvaloval si Jan Kovář z Prahy.

Letošní dvacátý ročník má rekordní účast nejen pivovarů, které soutěží o ocenění Zlatá pivní pečeť, ale i v počtu druhů piv, které mohou návštěvníci ochutnat.

Speciálně pro tuto příležitost jsme uvařili pivo Jublák. Je to skutečně řádně uleželý prémiový světlý ležák v 300 lahvích. Jednou z nich bude sběratelská rarita,“ řekl Blesku hlavní organizátor slavností Alois Srb.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Blesk.cz | Autorka: Vlaďka Hradská


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI