Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Masné krámy otevře Mikuláš

Co se píše o pivovarech a pivu


Masné krámy otevře Mikuláš

[středa, 12. září 2007]

Mikulášovou veselici s průvodem plánují českobudějovičtí radní k letošnímu slavnostnímu znovuotevření pivnice Masné krámy. Scénář je nastíněný, chybí jen to hlavní. Dokončit rekonstrukci legendární restaurace, která je už pět let zavřená. Zatím to nedovolovaly spory mezi spolumajiteli, naposledy stavební povolení oddálila majitelka sousedního objektu.

Bude to velkolepé

„Stavební povolení je teď právoplatné. Krajský úřad zrušil odvolání. Příští týden projednáme se stavební firmou harmonogram,“ řekl šéf Správy domů města České Budějovice Ladislav Volf, která organizačně zajišťuje práce. Podle generálního ředitele firmy MANE stavební Bohumila Staška plánuje město otevření pivnice velkolepě. Na jednání na radnici se například dověděl, že chce radnice otevřít Masné krámy večer 5. prosince průvodem od zimního stadionu až k restauraci v Krajinské ulici. U zimního stadionu se totiž bude otevírat další atrakce - obchodní a kancelářské City Centrum, stavba za tři čtvrti miliardy korun. Jedním z jejích sponzorů je firma E. ON, která zde bude mít kanceláře a podporuje českobudějovický prvoligový hokej podobně jako Budějovický Budvar. Pivovar je zase budoucím provozovatelem Masných krámů. „Začneme teď hlavní práce na interiéru a kuchyni,“ uvedl ředitel Stašek.

Masné krámy mají s městem a Budějovickým Budvarem patnáct spolumajitelů. Po složitých jednáních se všichni dohodli, že rekonstrukci zajistí město, ale každý do ní vloží prostředky podle svého podílu. Shoda vázla na snaze Budvaru koupit další podíly pivnice. Jeden z největších podílníků Josef Dušek namítal, že po případné privatizaci Budvaru by mohl Masné krámy ovládnout americký pivovarnický koncern Anheuser Busch. Město mu nakonec dalo za pravdu a letos jeho zastupitelé schválili podmínku, že pokud bude chtít Budvar svůj podíl prodat, musí ho nejdřív nabídnout Budějovicím.

„Radnice připravuje oslavu otevření, ale nikoho už nezajímá, že pět let zdržení zavinili úředníci její a stavebního úřadu,“ řekl Dušek. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI