Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šéf pivovaru Černá Hora Jiří Fusek odchází

Co se píše o pivovarech a pivu


Šéf pivovaru Černá Hora Jiří Fusek odchází

[neděle, 3. leden 2010]

Šéf a vlastník poloviny Pivovaru Černá Hora Jiří Fusek z pivovaru odchází. Během ledna by měla jeho podíl koupit společnost K Brewery. Ta dosud vlastní druhou polovinu akcií pivovaru.

Foto

V těchto dnech probíhají jednání o prodeji Fuskova podílu. „Chci svůj podíl prodat spoluakcionáři K Brewery. Ve svých pětašedesáti letech jsem se rozhodl umírnit podnikatelské aktivity,“ potvrdil Fusek. Zatímco pivovar nechá v režii K Brewery, sám se bude nadále věnovat svým restauracím. Ponechá si Centrum Sladovna v Černé Hoře, kde nyní dělníci dokončují stavbu hotelu. V jeho vlastnictví zůstane také benzinová stanice u Krhova, restaurace u Dělnického domu v Blansku a další hostince a nemovitosti na Blanensku. „Chci dát prostor svým dětem a ustoupit do pozadí,“ podotkl Fusek.

Méně podpory pro sportovce

Výrazná tvář pivovaru dlouhodobě podporovala i sportovce a kulturní dění v regionu. Fusek však v poslední době zvažoval, že tuto podporu výrazně sníží kvůli zvýšení spotřební daně. „Předpokládám, že z tohoto důvodu podpoří sportovce méně než vloni i K Brewery,“ myslí si Fusek.

Společnost K Brewery, která se na internetu prezentuje jako ryze česká společnost usilující o návrat k tradici českého pivovarnictví, se zatím nijak vyjadřovat nechce. „Dokud nebudeme mít na stole oficiální rozhodnutí pana Fuska, nechceme to komentovat,“ řekla mluvčí společnosti Barbora Burešová.

Pivovar investoval do regionu

Podle černohorského starosty pivovar za éry Jiřího Fuska vložil do regionu nemalé peníze. „Podporoval řadu organizací, Černé Hoře ale nedal ani šesťák. Proto změna ve vedení pivovaru městečko neovlivní. Pokud ovšem bude pivovar fungovat dál. Navzájem se totiž potřebujeme,“ míní Bohumil Hlavička.

Jedním z klubů, které našly u Fuska podporu, byl blanenský biketrial. „Teď vůbec netuším, co nás čeká,“ uvedl předseda českého biketrialu a vedoucí reprezentace České republiky Radim Kakáč. Podle něj byl pivovar generálním partnerem Mistrovství České republiky. Do českého biketrialu tak z pivovaru mířilo ročně sto tisíc korun. Peníze pomohly zaplatit cestování sportovců na závody po celém světě. „Pokud by nás další majitel pivovaru nepodpořil, museli bychom sehnat jiné sponzory a rodiče biketrialistů by museli sáhnout do svých kapes,“ míní Kakáč.

Konec spolupráce

O odchodu Fuska z pivovaru ví starostka Blanska Jaroslava Králová. „Nikdo mi to ale neoznámil oficiálně. Blansko má s Boskovicemi a černohorským pivovarem dohodu o spolupráci v oblasti cestovního ruchu. Ta nyní přestává fungovat. Pivovar se totiž nebude finančně podílet na společné expozici při veletrhu Regiontour v Brně,“ sdělila Králová. Nový vlastník významného výrobce piva, limonád, pálenek a likérů ji dosud nekontaktoval. „Snad na vzájemnou spolupráci navážeme,“ dodala starostka.

Zdroj: Deník.cz | Autorka: Karolína Opatřilová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Děkan

pondělí, 4. leden 2010
07:15

Děkan

Ač není Černá Hora mojí srdeční záležitostí, smekám před panem Fuskem, jaké dokázal z lokálního pivovaru vytvořit impérium s přesahem do všech koutů republiky, nehledě na propagaci regionu a podporu společensko-kulturním aktivitám. Působení K Brewery je s otazníkem a mírně řečeno rozporuplné, u nás na Vysočině v případě jihlavského pivovaru však pozitivní, Ježek se stabilizoval, dá se pít, vrací se do hospod a výstav roste. Jinde je tomu ale naopak, např. Chlumec. Jsou to ekonomové a pivo mají jako komoditu, stejně jako cukr či brambory. Tedy dobře nakoupit a ještě lépe prodat...


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

val

neděle, 3. leden 2010
21:40

val

A to bylo keců, jak požene KBG svinským krokem a kde jsme dneska, že? Ale což, pivovar je přece pro p. Fuska "srdeční záležitost", kdežto KBG jsou "především finančníci". Co z toho vyvodit? Infarkt?


napsal(a): val [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:12


posted by: Inzerce

emu

neděle, 3. leden 2010
21:51

emu

to val: spíš chytrá snaha zvýšit finanční nabídku KBG


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

val

neděle, 3. leden 2010
22:08

val

to emu: Jistě, to taky nevylučuju. Prostě jalový řeči a peníze nesmrdí.


napsal(a): val [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 3. leden 2010
17:08

Pavel R.

K Brewery má další pivovar...hm. Také jim záleží na tradici českého pivovarnictví...hm. Tak se snad nedočkáme, že všechno prodají nějaké nadnárodní zahraniční rádobypivovarské společnosti, ale nechci nikomu křivdit.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Lubos

neděle, 3. leden 2010
22:15

Lubos

to Pavel R.: možná se naplní přísloví "všechno špatné je k něčemu dobré". Čím víc bude "pivních chemiček" ,tím víc se bude pít pivo z malých a hospodských pivovarů. Dnes jsem například vyslechl historku, jak parta lidí před odjezdem na hory se rozhodovala, jaké si koupí sebou pivo. Většina propagovala pivo, které je díky reklamě v podvědomí, tj G, PU a podobně s tím, že místní "sračky" nebudou pít. Nakonec zvítězil názor, že se koupí oboje a udělá se "slepá" degustace. K mé radosti jsem se se dozvěděl, že i ti, co propagovali G atd., nakonec uznali, že lokální piva jsou o mnoho lepší. Myslím,že to chce čas , že lidi nejsou hloupí a poznají, co je dobré a co ne.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Pavel R.

neděle, 3. leden 2010
22:26

Pavel R.

to Lubos: Vzhledem k tomu, kolik vzniklo za poslední dobu minipivovarů, už snad lidi dostávají rozum. A je to tak dobře.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Lubos

neděle, 3. leden 2010
22:37

Lubos

to Pavel R.: takže ať co nejdřív Mutějovice jedou na plnou kapacitu


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

emu

neděle, 3. leden 2010
16:57

ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI