Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Maxilahve Zlatopramen 11° a Velký Březňák atakují hranici 15 milionů prodaných lahví do konce roku

Co se píše o pivovarech a pivu


Maxilahve Zlatopramen 11° a Velký Březňák atakují hranici 15 milionů prodaných lahví do konce roku

[úterý, 22. prosinec 2009]

Až na 77,6 procenta se vyšplhal podíl skupiny Heineken v oblasti piva baleného v PET lahvích v období od května do října letošního roku. Ukázal to průzkum společnosti Nielsen a podle jeho výsledků se tak skupina Heineken stala leaderem v tomto mladém segmentu balení piva na českém trhu. Průzkum také ukázal, že ve stejném období vzrostl prodej piva baleného v PET lahvích pětinásobně, a to především díky uvedení novinky Zlatopramen 11° v Maxilahvi v polovině dubna letošního roku.

Výrazný úspěch Maxilahve Zlatopramen 11° i Starobrna Tradičního v tomto balení potvrdil, že nový moderní obal a větší obsah spotřebitelé jednoznačně přivítali. Proto skupina Heineken představila ke konci roku další novinku, se kterou opět zaujala prvenství na českém trhu – dvoulitrovou speciální plastovou láhev pro značku Březňák, a tak se v prosinci zrodil Velký Březňák, pivo v největší lahvi u nás.

Je velmi pravděpodobné, že do konce roku Heineken překoná celkovou hranici 15 milionů prodaných plastových pivních lahví. Dosud totiž již prodal téměř 14 milionů piv v těchto obalech, což představuje více než 200 tisíc hektolitrů piva. Více než 195 tisíc hl připadá právě na 1,5 litrový Zlatopramen 11° a Starobrno, a zhruba 5 tisíc hl na dvoulitrový Velký Březňák. Kromě domácího trhu mělo pivo ve speciálních plastových obalech velký ohlas v Německu, kam bylo určeno zhruba půl milionu těchto lahví“ doplnil přehled úspěchů Maxilahve ředitel marketingu skupiny Heineken Česká republika Jiří Imrýšek.

A čím se vlastně Maxilahev s označením beer pack, vyvinutá speciálně pro pivo, liší od běžných PET lahví, které jsou u nás na trhu k dostání? Díky svému složení má 10x vyšší ochranu proti průniku kyslíku, 2x vyšší trvanlivost produktu, 2x vyšší ochranu proti průniku CO2 a odlišuje se i větší šířkou a pevností plastu. Poskytuje díky tomu také lepší teplotní stabilitu piva, které si díky tomu zachová svoji nejvyšší kvalitu.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomas

úterý, 22. prosinec 2009
23:38

tomáš

Vánoční „speciálek“ v podobě dvoulitrového Březňáka v plastu vážně nemusím. Jednak znám lepší piva a potom představa, že se mezi cukrovím tyčí tahle věž, mě leká. Není nad skleněnou flašku s něčím fakt chutným. Napadá mě třeba budvarský ležák nebo nějaká ta „krajská“ specialitka. I když nepochybuji, že v Heinekenu z něj budou mít radost, protože jde o jejich česko-slovenský produkt. A náklady je třeba snižovat, jak zní osvědčená manažerská poučka.


napsal(a): Tomas [Odpovědět]

Dan

úterý, 22. prosinec 2009
23:18

Dan

No bezva! Nestačí, že Heineken systematicky likviduje jeden pivovar za druhým, ale ještě nám tu zasadí další ránu ekologii svými PET lahvemi, o kterých navíc uvádí, že vydrží 2x víc než normální. Kolik stojí likvidace takového množství odpadu? A kolik těch lahví skončí jinde, než ve tříděném odpadu?...:(
Díky Heinekene!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Vlastik

úterý, 22. prosinec 2009
17:01

Já jakožto šetřílek pivo v petkách ignoruji, jelikož vyjde dráž, než to samé v lahvi, alespoň co jsem se díval a bohužel (či bohudík) moje oblíbené značky v petkách neprodávají.


napsal(a): Vlastik [Odpovědět]

tomino

úterý, 22. prosinec 2009
14:07

tomino

ku*va kdyby to alespoň bylo vratné ty PETky...


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
04:14


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI