Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

České pivo mi chutná nejvíce

Co se píše o pivovarech a pivu


České pivo mi chutná nejvíce

[pondělí, 21. prosinec 2009]

Lukančo Trifončovski, sládek

Denně musí ochutnat téměř litr piva, jen tak může řádně dohlížet na kvalitu „tekutého chleba“, který pod jeho vedením vyrábějí v Pivovaru Klášter u Mnichova Hradiště.

Přestože se jeho rodina nepyšní tradicí pivovarnictví, Trifončovski zasvětil tomuto oboru celý dosavadní pracovní život. „Vystudoval jsem pivovarnictví na potravinářské škole a nadchlo mě to tak moc, že jsem u tohoto řemesla zůstal,“ vzpomíná na dobu, kdy k pivu „přičichl“ poprvé.

Nejprve ho vařil jako dělník, poté se vypracoval na mistra a další praxi získával na vedoucích pozicích v českých vyhlášených pivovarech. Na konci 90. let začal řídit velký pivovar v Rusku.

Je to obrovská pracovní zkušenost, mnohému jsem se tam naučil. Byly tam výrobní technologie, které se u nás v republice ani nepoužívají,“ hodnotí zkušenosti.

Po osmi letech se vrátil zpátky do své rodné země a k českému pivu. Před několika měsíci se stal sládkem a výrobním ředitelem v Pivovaru Klášter. „Klášterské hořké pivo mi vždycky chutnalo. V posledních dvou letech se zhoršila jeho kvalita, ale vedení se vyměnilo a myslím, že jsme kvalitu opět pozvedli a ještě pozvedneme,“ dodává.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz

[Klášter] 14:15 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mirek

neděle, 10. říjen 2010
23:38

Mirek

Tak jsem po delší době byl ochutnat točený Klášter 12% a musím říct,že jsem si pochutnal.Pokud udrží tuto kvalitu,nebude to mít chybu.Takže jen tak dál! Držím palce!


napsal(a): Mirek [Odpovědět]

Mirek

čtvrtek, 30. září 2010
08:38

Mirek

No já si myslím,velmi dobře vařil pivo p.Pelant. Možná,že kdyby ho tenkrát zprivatizoval,byl by Klášter asi jinde a neměnili by se majitelé jako ponožky.
S kvalitou piva by to mohlo být ještě lepší a to nám tohle sliboval(jak koukám na datum příspěvku)už před 3/4 rokem.


napsal(a): Mirek [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
20:33


posted by: Inzerce

Jarda

středa, 29. září 2010
17:59

Denně musí ochutnat téměř litr piva...a vyplakat litr slz když vidí, jak prodávají jeho pivo v Penny za bůra. Jak ho "znalci" obloukem obcházejí a socky plní vozíky "alespoň tím", když už na vysněné "značkové G" nedosáhnou. Ach jo, to je život ::cry


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 21. prosinec 2009
15:12

jiri.kana

To je docela povědomé jméno. Nedělal ten pán kdysi taky v Krušovicích?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Petr F.

pondělí, 21. prosinec 2009
18:11

to jiri.kana: Máš pravdu, bohužel dělal.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

StanleyCZ

středa, 29. září 2010
16:23

to jiri.kana: Ano dělal, ale nespojujte jeho jméno s kvalitou Krušovického piva posledních 6 let. Dodnes vzpomínám na parádní krušovické pivo z doby, kdy tam Pan Trifončovski pracoval. Dnes si krušovice nekoupím pokud mám tu možnost:-(
Teď je v Klášteře a zkuste pozorovat, jaké pokroky dělá tak "malinký" pivovárek pod jeho rukama teď.


napsal(a): StanleyCZ [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI