Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hanušovický pivovar táhne především Šerák

Co se píše o pivovarech a pivu


Hanušovický pivovar táhne především Šerák

[středa, 16. prosinec 2009]

Tento rok byl úspěšný, může konstatovat vedení pivovaru Holba v Hanušovicích na Šumpersku.

Foto

Zatímco produkce piva na domácím trhu klesá, Holba se může pochlubit opět o něco vyšším výstavem,“ potvrdil informaci ředitel pivovaru Holba Vladimír Zika.

Uvedl, že nejlépe se prodává především jedenáctistupňový Šerák, produkci doplňuje desítka Klasik a odbornými kruhy ceněný dvanáctistupňový ležák Premium.

Tento produkt si pravidelně odváží ceny z mezinárodních soutěží. Naposledy si vysloužil zlatou medaili na celosvětové výstavě v kategorii piv českého typu.

Je to mimořádný úspěch, navíc na mezinárodní úrovni, který potvrzuje, že naše strategie vařit pivo klasickou technologií je správná. Nepodlehli jsme tlaku velkovýrobců takzvaných europiv chuti a je vidět, že tradičně vařené pivo má úspěch i ve světě u mezinárodních odborníků Z toho máme radost,“ dodal Zika.

Potvrdil, že právě domácí trh je pro Holbu nejdůležitější.

Naše pivo již mohou ochutnat téměř na celém území Česka. Část produkce sice míří do zahraničí, například do Švédska, Finska, Itálie, Maďarska či zemí bývalé Jugoslávie, jde však řádově pouze o tisíce hektolitrů ročně,“ uvedl ředitel Zika.

Podotkl, že loni ke spotřebitelům putovala zhruba 390 tisíc hektolitrů piva.

Z toho bylo dvě stě tisíc hektolitrů Šeráku. Podle posledních výsledků tuto produkci překročíme – očekáváme mírný nárůst,“ informoval Zika.

Konstatoval, že vzhledem k současné komplikované ekonomické situaci považuje tyto výsledky za úspěch. „Na rozdíl od velkých společností nám hraje do karet znalost prostředí, dbáme na vysokou kvalitu a klademe důraz na péči o zákazníka. Jsme rádi, že Češi se přiklánění ke kvalitě a tradici,“ dodal ředitel pivovaru.

A jaké novinky pro milovníky zlatého moku Holba připravuje?

Lidé, kteří si oblíbili náš třináct a půl stupňový Speciál , si jej letos mohou zakoupit i v lahvích. Dosud jej bylo možné ochutnat jen čepované,“ informoval o novince Zika.

Zdroj: Šumperský deník.cz | Autorka: Soňa Singerová | Foto: Stanislava Rybičková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jansalab

středa, 16. prosinec 2009
20:27

jansalab

Zrovna piju jejich 13,51° a ta je zdařilá, sice bych si pod pojmem speciálu představoval něco víc plnější chuti, ale nemůžu asi mít všechno.


napsal(a): jansalab [Odpovědět]

Tchoř

středa, 16. prosinec 2009
22:19

to jansalab:
Nečekal jsem, že i velký pivovar může udělat takovou dobrotu. Pro mě je to super pivo (i když Šerák 11 není nic moc), zrovna je piju a mňam mňam!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
13:48


posted by: Inzerce

Trhac

středa, 16. prosinec 2009
18:57

Trhac

No zrovna Šerák11 zrovna mezi kvalitní 11 moc neřadím....sice lepší než nadnárodní,ale většina průměrnejch prům. pivovarů vaří lepší pivo...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

val

středa, 16. prosinec 2009
19:14

val

to Trhac: Šerák je patok. Jediné aspoň pitelné hanušovické pivo je Holba Premium a na tu v točené podobě člověk vlastně člověk nikde nenarazí...


napsal(a): val [Odpovědět]

roman

středa, 16. prosinec 2009
19:53

to Trhac: Souhlas to se opravdu nedá pít.


napsal(a): roman (martas.kucera(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

středa, 16. prosinec 2009
19:16

val

to val: hehe, zmatečné psaní koukám :-)


napsal(a): val [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI