Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Roste prodej piva, došly obaly

Co se píše o pivovarech a pivu


Roste prodej piva, došly obaly

[neděle, 12. srpen 2007]

Budějovický Budvar letos nakoupí přepravky a sudy za více než padesát milionů korun. Důvodem je rostoucí prodej piva, kvůli němuž podniku přestaly staré obaly stačit.

„Nakoupíme čtvrt milionů kusů přepravek a více než třináct tisíc sudů, které nezbytně potřebujeme pro uspokojování poptávky,“ řekl obchodní ředitel podniku Robert Chrt.

Za první pololetí letošního roku pivovar prodal v Česku i v zahraničí o jedenáct procent piva více než loni. Zájem o lahvové pivo vzrostl dokonce o pětinu.

V České republice stoupá hlavně poptávka po desetistupňovém pivu Pardál, které se zatím prodává jen na jihu Čech. Kvůli nedostatku přepravek pro tuto značku podnik dokonce musel krátit objednávky a v reklamní kampani vyzýval zákazníky k rychlejšímu vracení obalů do obchodů.

„Spoty běžely v červenci. Situace se už začala zlepšovat, stále vše ale není úplně vyřešeno,“ nastínil tiskový mluvčí Budvaru Petr Samec.

První nové přepravky pivovar začal využívat v březnu. Dodávka od jejich výrobců bude pokračovat až do září. Celkem Budvar za bedny zaplatí asi 26 milionů korun. Sudy budou o dva miliony dražší.

Ročně desítky milionů korun

Budvar každoročně investuje do rozvoje a modernizace podniku desítky milionů korun. V únoru dokončil inovaci lahvových linek za šedesát milionů korun. Dalších osm milionů stálo pořízení speciálních zásobníků pro rozvoz nepasterizovaného piva. Vyplatila se i loňská investice do bezpečnostního kamerového systému. Technologie před několika dny pomohla zabránit krádeži jedenácti pivních sudů. „Muže, kteří si sudy stěhovali k plotu, uviděla na kamerách ochranka. Na místo hned vyrazil psovod, bohužel ale stihli utéct. Záznam jsme předali policii,“ popsal Samec.

Zloději chtěli zřejmě sudy naložit do nedaleko přistavené dodávky a poté vrátit v obchodě. Za jeden by dostali zálohu šest set korun. Podniku by ale vznikla více než čtyřnásobná škoda. „Je to první událost, kterou kamery zachytily. Ukázalo se, že systém dobře funguje,“ uvedl Samec. Po překažené krádeži Budvar kontroly areálu ještě zpřísnil. Zároveň plánuje nenechavce odradit řadou dalších bezpečnostních opatření. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI