Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kam v pražských Dejvicích na plzeňské?

Co se píše o pivovarech a pivu


Kam v pražských Dejvicích na plzeňské?

[pátek, 20. listopad 2009]

Další, v pořadí již 18. Pilsner Urquell Original Restaurant v ČR a jubilejní 10. v Praze byl slavnostně otevřen v Dejvicích na Vítězném náměstí. Dejvický Kulaťák se dočkal jedinečného místa, kde se scházejí lidé k přátelskému posezení. Vedle plzeňského ležáku provozovatelé slibují vrcholné gastronomické zážitky.

Dnes byl v Praze po rozsáhlých interiérových úpravách slavnostně otevřen další z řady Pilsner Urquell Original Restaurantů, v pořadí již osmnáctý, tentokrát s doplňujícím názvem Kulaťák. Samotný název zcela jednoznačně umísťuje nový restaurant do Dejvic na Vítězné náměstí, kterému se mezi Pražany kvůli jeho jedinečnému kruhovému půdorysu neřekne jinak než Kulaťák.

Foto

Přirozené centrum významné pražské čtvrti vzniklo v plánech ve 20. letech minulého století jako moderní oblast s významnými budovami a institucemi včetně Ministerstva obrany či areálu ČVUT.

Na náměstí se sbíhají radiální osy hlavních ulic a přirozeně tak vzniká centrum Dejvic. Výstavba projektu nebyla zcela realizována a torzo podkovovitého náměstí čeká na dokončení dodnes. „Kulaťák“ se však záhy stal nejživějším místem setkávání v širokém okolí. Atmosféru zde dotváří honosné neoklasicistní budovy vycházející z architektury wagneriánské tradice Vídeňské akademie. Kulaťáku však vždy chyběla význačnější restaurace. Vždyť i v místě nového Pilsner Urquell Original Restaurantu byly dosud pouze úřady či banky.

Rozhodli jsme se využít potenciálu značky Pilsner Urquell a k jedinečnému plzeňskému ležáku přidat i skvělou gastronomii,“ říkají provozovatelé restaurace a dodávají: „Mezi našimi hosty najdete diplomaty z okolních ambasád, vojáky, úředníky nebo studenty techniky, přátele či náhodné kolemjdoucí, jejichž život je s ‚Kulaťákem‘ nerozlučně spjat.

Podle sdělení provozovatelů bude Pilsner Urquell Original Restaurant Kulaťák opravdovým gastronomickým centrem Dejvic. Složení týmu kuchařů s šéfkuchařem v čele je ale zahaleno neproniknutelným mlčením jako tajemným oparem. Je na každém z nás, aby se přesvědčil o kvalitách kuchyně sám.

Kapacita Pilsner Urquell Original Restaurantu Kulaťák na Vítězném náměstí je 130 osob, na čepu najdete vedle ležáku Pilsner Urquell i tmavého Velkopopovického Kozla či nealkoholické pivo Birell. Bohatý jídelní lístek nabízí tradiční česká jídla, pivní pochutiny, ale i vybrané pokrmy moderní gastronomie. Vše z nejlepších surovin. Otevřeno je denně od 11.00 do 24.00

Originální koncept Plzeňského Prazdroje, a. s., se opírá o marketingový potenciál značky

Pilsner Urquell a unikátní, jednotný interiér restaurací.

Dominantním jednotícím prvkem je typický výčep s měděným krytem (replikou víka pivovarské varné pánve) přímo naproti vchodu. Dřevěný stylový nábytek, kazetové obložení stěn, interiérové doplňky a originální výčepní stojany vytvářejí jedinečné prostředí. Atraktivní jsou také výtvarné prvky. Výzdoba interiéru je tvořena zápůjčkami originálů a kopií exponátů z Pivovarského muzea Plzeň. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, dobové reálie

a artefakty, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 10:56 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mirka

úterý, 6. březen 2012
08:28

Skvělá restaurace, ať se týče personálu, jídla nebo pití. Vracíme se sem.


napsal(a): Mirka [Odpovědět]

Hanka

sobota, 26. červen 2010
01:14

Absolutní nespokojenost.
Po dvou návštěvách jsem nebyla ani jednou spokojená, oboje zapříčiněno personálem. První zkušenost jsem měla s polévkou rozlitou na mých kalhotech. A to nepočítám, že při placení nedokázala servírka vrtátit vhodnou sumu.
Nemyslím si, že jsem zlostný člověk, ale po mé druhé návštěvě jsem věděla, že tuto restauraci nikomu nedoporučím. Objednané nápoje nám sice byly doneseny téměř okamžitě, nicméně po dalších 5 minutách nám byl donesen účet, což jsme s mou kamarádkou pochopily, jeliož již bylo před zavírací dobou. Rozhořčení nastalo, když k nám přišla servírka a arogantně a nevhodně nám sdělila: "Tak, holky, končíme!". Oslovení mi příjde absolutně nemístné (!!!), nebyly jsme v restauraci zdaleka poslední.
Myslím si, že pokud voda stojí 40 Kč, máme alespoň jako zákazníci právo ji v klidu dopít.
Není od věci si připomenout heslo: "Náš zákazník - náš pán."


napsal(a): Hanka [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
13:29


posted by: Inzerce

VozechV

pondělí, 23. listopad 2009
20:18

VozechV

Kecy, kecy, kecy.
Pořád jen tvrdé ohánění se minulostí. Ale současnost pánům už trochu utekla.

O nepitelnosti G se dá mluvit dlouho, ale nemůžu odpustit tomuto podniku úsporná opatření při výrobě PU, který už není jak býval - senzoricky!! A můžou se ohánět rozbory, jenže to je jen jedna stránka věci.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

karl2

sobota, 21. listopad 2009
00:02

to Malakin: ad pivo: to je osobní antipatie, psychický blok, "zásadovost", stanovisko vůči jihoafričanům, takže beru s rezervou :)


ad kouř: když jsme dnes večer přišli, bylo narváno, místo jen u baru, nicméně kouřem jsme nenasmrádli, odsávací technika je totiž, narozdíl od mnoha putyk, zapnutá a funkční, takže pocpofnik kuřácký, ale ne zahulený. sám větrám na balkoně oblečení ještě od včera z návštěvy jistého podniku v liboci...

suma sumárum podnik s vyšši cenovou hladinou, na druhou stranu s dýchatelným prostředím (srovnám-li v dejvicích např. s začuzenými podloubím, bruskou, švejkem), takže tam občas zajdu; třeba ne za uspokojením chuťových buněk, ale se společností "na jedno"

kroužkované v budvarce jsem měl jednou, neoslovilo mě, asi mu budu muset dát další šanci... i když můj názor na budvar je "prodat američanům a zavřít, žádná škoda"

BTW dnes jsem v Normě na vypichu koupil lahvovou baronku, palec nahoru

sám mám náběh na chřipku, necítím moc chutě, takže jsem si dal při své dnešní návštěvě pro legraci mlíko za 30 (cena za "0.25 l") a normalní pivo za 39, a necítil tedy nic moc, krom toho, že pít pěnu shledávám příjemným...


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

Trhac

sobota, 21. listopad 2009
11:13

Trhac

to karl2: No to bys tomu dal, Budvar je poslední celostátně dostupné pitelné pivo...teda myslím Budvar, ne Pardály....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

karl2

sobota, 21. listopad 2009
20:54

to Trhac: ja to nemyslel vazne, cerny nebo rezany si davam, kdyz je chut na neco nasladlejsiho


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

Malakin

pátek, 20. listopad 2009
21:35

Malakin

to Trhac: Tak jsem to byl omrknout. Je to v areálu bývalé ČSOB, na rohu s ul. ČSA - ve směru ke Zlatému rožni - a v době mé návštěvy tam byly volné jenom tři stoly. Má to nekuřáckou část pro cca 30 lidí, ale od kuřácké není nijak oddělena, takže než dojdeš tam a zpátky, zasmrádneš.

PU sice normálně nepiju, ale udělal jsem výjimku a dal malé za 24 Kč. Obdržel jsem pivo s pěnou, ale odporně ejlovsky hořké, takže jsem upil jenom trochu a zbytek pro nepitelnost vrátil.

Jinak co se dejvické Budvarky týče, tak s hodnocením kroužku souhlasím - je tam velmi lahodný. Žádná nepříjemná nasládlost, žádná nepříjemná hořkost. Prostě pivo na normální pití, který si na nic nehraje a vždycky osloví. Tedy pokud člověk nebude koukat na jeho vysokou cenu - 40 Kč.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.11.2009 ve 21:36:13


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

umbob

sobota, 21. listopad 2009
19:26

umbob

to Malakin: Plzeň a odporně ejlovsky hořká?:D Fakt budeš asi rarita, ale dle mých zkušeností běžný pivař dokáže bez potíží zvládnout širokou paletu pivních chutí od sladších (třeba typu Polička) až k extrahořkým (třeba typu Kocour AIPA), aniž by se mu z toho navalovalo. Nemusí chutnat, ale nevyšiluje kvůli tomu, že je to nepitelné. A jak můžeš jako propagátor českého jazyka, který tady na PI řeší banální rozdíly mezi pomlčkou a spojovníkem, vypustit(byť do internetové diskuze) takové hnusně nečeské slovíčko ejlovsky? Ehm :) Omluv případně moje prohřešky proti pravopisu. Nejsem dokonalý.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 21.11.2009 ve 19:28:15


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Malakin

úterý, 24. listopad 2009
21:58

Malakin

to umbob: Asi to bude tím, že nejsem bežnej pivař, ale spíš náročnej pivař a jen tak s něčím se nespokojím. :) Co se slůvek ejl, ejly, ejlovsky apod. týče, tak když mi poradíš nějaký lepší výraz, velmi rád jej budu užívat. Ale, aly či alovsky mi totiž jako české moc nepřipadají a nic jiného mě v této souvislosti vážně nenapadá.

Jinak je rozdíl mezi tištěným textem, kam chyby prostě nepatří a svědčí o jakémsi odfláknutí daného textu, a internetovou diskusí, kde se s chybami již počítá a kde se navíc dají tolerovat.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.11.2009 ve 22:32:51


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

val

středa, 25. listopad 2009
08:06

val

to umbob: Slovo ejlovsky je úplně v pořádku. Že není? A kolik z vás píše juice, jeep nebo garage atd.? Asi nikdo :-) V běžném tisku se uchytilo i slovo džez (aka jazz), to je teprve masakr.


napsal(a): val [Odpovědět]

VozechV

pondělí, 23. listopad 2009
20:22

VozechV

to Malakin:
Malakine už dlouho Vás sleduji. Máte nějaký problém nejen s až nacionalistickým češstvím, ale i s nechutí na vše co se jen trochu vymyká průměru. Prostě dle Vás nic nesmí být ani hořké, ani sladké, ani kyselé, ani slané. Jinými slovy "to kyselo je moc kyselé a brambory moc bramborové", nebo se snad mýlím?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Malakin

úterý, 24. listopad 2009
22:19

Malakin

to VozechV: Asi jste toho ještě moc neochutnal, když vám připadá PU jako poživatelný. Zkuste si tedy trochu rozšířit obzor a dejte si občas 14ku Generála, 14ku od Medvídků, 13ku Garážmistra, 12ku Ferdu či třeba 12ku z Chotěboře. Třeba pak konečně pochopíte, proč mi tato vyloženě hořká piva vcelku chutnají, zatímco PU nemohu ani pozřít...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.11.2009 ve 06:44:46


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

VozechV

středa, 25. listopad 2009
15:03

VozechV

to Malakin:
Vážený mladý muži, za svůj život jsem toho již ochutnal mnoho. Nevedu si přesný seznam, ale již to bude určitě přes několik set značek z mnoha pivovarů z různých koutů světa. Na rozdíl od Vás mám z cca 80-ti pivních kategorií větší část ochutnanou. Nelpím jen na typu Pils, ale velmi si dokáži pochutnat například na stoutech, pobaltských porterech, na pivech typu ale, v různých odnožích EPA, AIPA, IPA, APA, na altech, trapistech, různých weiss i wite apod. Mne opravdu nebudete poučovat o chutích piva. Co se týče české produkce, tak až na výjimky jsem také ochutnal vše a vámi jmenované značky znám a troufám si tvrdit, že dokáži v pivu rozeznat chutě i vady.

Chováte se ale jako demagog, nejen ve vaší předešlé poznámce, ale co vás pozoruji už delší čas, tak si uzurpujete právo na absolutní pravdu, na vaši pravdu! Důkaz vaší demagogie? Napsal jsem snad, že Prazdroj je poživatelný? Ne. Jen jsem se vyjádřil s podivem o vašem úsudku, že Prazdroj je „odporně ejlovsky hořké“. Buď nevíte jak chutná pivo typu ale, nebo máte problém s vašimi chuťovými buňkami. Nehledě na to, že vaše vyjádření je nesmysl, tj., jako byste řekl, že je to „ležákovsky nějaké (hořké, sladké, …). Pod slovem ale se vejdou sladké věci typu mild ale, až po hořké DIPA.

Pane Malakine, nemám rád typy lidí, kteří (jak už jsem výše psal) uznávají jen svou pravdu a dokáží ji vehementně opakovat a vsunovat do úst dalších lidí. Takoví jako vy, pak ovlivní celou řadu dalších lidí. Řeknou si, když někdo, kdo zde hodně píše a hodně ochutnal, napíše „to je kyselé, to je nepitelné, to je …“, pak jim je (ačkoli mohli být spokojeni s daným pivem) blbé psát, že mají jiný názor. Říkají si, co když se zesměšním? A stanou se mlčícími, v lepším případě se opatrně vyjádří, že tam možná něco špatného bylo cítit. Pozor na to – stokrát opakovaná lež se pak může stát ve vnímání ostatních, ale i autora pravdou.
Pane Malakine, takoví jako vy dokáží vést davy, takoví jako vy už tady byli a jsou. Z minulosti známe případy, kdy vám podobný vůdce dokáže strhnout na svou stranu mnoho lidí. A vaše nacionalistické unoetnické sklony z vašich příspěvků ční. V tomto smyslu jste nebezpečný člověk.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 3. prosinec 2009
07:35

Malakin

to VozechV: Tak té hlášce o "vedení davů" jsem se vážně zasmál. ::lol Já - klidný člověk, flegmatik, který si nechá téměř všechno líbit - že bych uměl vést davy? To jste mě překvapil, ale zároveň potěšil. Takže ještě jednou díky za kompliment.

Co se mých chuťových buněk týče, tak díky tomu, že piva všemožně střídám a nezůstávám tedy u stále jedné a téže značky, jsem toho názoru, že jsou v pořádku a tudíž neotupělé. A že chápu všechny ejly jako hořké? No a? Vždyť v naší kotlině, o níž se tu pořád bavíme, to platí, tak proč ne?

Co se mých názorů týče, tak ty vycházejí především z osobních zkušeností, z vlastních pocitů. A že se s nimi neztotožňujete? A proč byste také měl? Já to po vás vážně nechci. Své články píšu hlavně proto, že mě to baví. Pokud v nich někdo najde nějakou inspiraci, někdo se s něčím ztotožní, tak budu samozřejmě jenom rád, ale rozhodně nikoho nenutím, aby mě jen tak slepě následoval.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

VozechV

čtvrtek, 3. prosinec 2009
08:03

VozechV

to Malakin: Nejprve mne urazíte a vsunete mi svá slova do mých úst. A pak mi na tuto demagogii odpovíte sobě vlastním způsobem.
S vámi polemizovat je velmi obtížné, neboť vaše argumentace není ničím (než jen vaším subjektivním pocitem) podložena.
Zbytečná ztráta času. Toť vše.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 3. prosinec 2009
08:34

Malakin

to VozechV: To víte, vlastní zkušenosti/pocity jsou pro mě prostě tím jediným, čemu mohu v dnešní době věřit.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 3. prosinec 2009
09:02

Henri

to Malakin: A v nějaké jiné (snad minulé nebo budoucí)době ne?


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Trhac

pátek, 20. listopad 2009
18:08

Trhac

No vzhledem k tomu, že na kulaťáku se nachází jedno z nejlepších míst, kam skočit na luxusní Budvarskej kroužek, tak nevím, proč bych tam chodil na Plzeň...jinak ty míry krásné:-D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Malakin

pátek, 20. listopad 2009
13:58

Malakin

Mezi našimi hosty najdete diplomaty z okolních ambasád, vojáky, úředníky nebo studenty techniky, přátele či náhodné kolemjdoucí... Hmm, mají otevřeno jenom několik hodin a už vědí, jací hosté k nim pravidelně chodívají. :-)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Dan

pátek, 20. listopad 2009
13:57

Dan

Ta fotka je fakt kouzelná. ::lol Zpráva popisuje vyjimečnou značkovou restauraci a klidně tam dají fotku, kde každý z pánů má zcela jinou míru. Ale Rychlý to fakt odnes! :D
No, ono je to těžké, vyfotit čtyři lidi s pěknou pěnou na sklednici, když u plzeňských piv pěna padá za pár vteřin. To se pak při focení musí hodně spěchat...
Tiskové zprávy PP mne vždycky pobaví :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

karl

pátek, 20. listopad 2009
14:47

to Dan: ale no tak, i kdyby si "mlíko" vycucali z prstu v marketingu prazdroje, tak v různorodosti je krása, ne ?


napsal(a): karl [Odpovědět]

Dan

pátek, 20. listopad 2009
15:07

Dan

to karl:
Třeba je to úplně jinak. Třeba tam byl Rychlý autem a tak mu tam cmrndli jen pěnu :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

swooper

pátek, 20. listopad 2009
13:00

swooper

no Rychlýmu dali pěknou míru :D :D žeby hladinka....


napsal(a): swooper [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI