Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starobrno za srpen a září vyrobilo více než 23 milionů piv, výherce tipovací soutěže díky tomu vyhrává auto

Co se píše o pivovarech a pivu


Starobrno za srpen a září vyrobilo více než 23 milionů piv, výherce tipovací soutěže díky tomu vyhrává auto

[pondělí, 12. říjen 2009]

Varna pivovaru Starobrno, která byla vloni v září slavnostně uvedena do provozu po rozsáhlé rekonstrukci, uvařila za srpen a září více než 23 milionů půllitrových piv. Toto číslo nepřineslo radost jen konzumentům a starobrněnským pivovarníkům, ale také jedinému vítězi, který díky svému správnému odhadu ve spotřebitelské soutěži Starobrněnské žně vyhrál Volkswagen California.

Varna, v níž bylo 23 milionů půllitrů v průběhu dvou měsíců uvařeno, prošla v letech 2007 až 2008 rozsáhlou rekonstrukcí, která navázala na předcházející modernizace, jež přinesly nové technologie fermentace, filtrace i stáčíren. Rekonstrukce probíhala za provozu a byla jedinečná tím, že varna zůstala mimo provoz pouhých 21 dní. Po roce plného provozu shrnuje klady nové varny manažer starobrněnského pivovaru, Tomáš Pluháček, takto: „První rok činnosti varny hodnotím velice pozitivně. Podařilo se nám dosáhnout zlepšení denního výkonu a to až o téměř neuvěřitelných 50%, při dodržení všech technologických parametrů a receptur, úspora tepelné energie dosahuje přibližně 30%, provoz je ekologičtější a ještě je na něj radost pohledět.

Princip tipovací soutěže zaměřené na množství uvařeného piva byl následující, každý kdo si v období srpna a září dal 2 točená Starobrna měl možnost soutěžit a třikrát vyhrát prostřednictvím stíracího losu, který obdržel v jedné z 1500 provozoven zapojených do této akce. Z losu se dozvěděl kód, který společně s odpovědí na soutěžní otázku („Kolik 0,5 litrových piv značky Starobrno, zaokrouhleno na stovky, uvaří nová varna v pivovaru Starobrno za srpen a září 2009?") odeslal smskou. Rozdáno bylo všech 80.000 garantovaných cen, které právě míří ke svým výhercům. Každý den byla navíc na webu vyhlášena tzv. šťastná chvilka. Odesílatel sms, která přišla nejrychleji po jejím vyhlášení, vyhrál kompletní párty sadu, která obsahovala 50 l sud Starobrna, 5 kg masa, dřevěné uhlí, kelímky, zapůjčení slunečníku, stolu i s jejich dovozem až na místo určení. Nejdražší cenu v historii Starobrna, nový VW California v hodnotě 1,5 milionu Kč, vyhrál nejpřesněji tipující soutěžící.

Tím se stal David Novák z Třebíčska, který se svým tipem 23 012 345 půllitrů Starobrna nejvíce přiblížil skutečnému počtu uvařených piv, které bylo 23 013 100. David Novák soutěžil průběžně od 8. srpna až do konce soutěže, za tuto dobu odeslal celkem 57 tipovacích sms zpráv a kromě hlavní ceny vyhrál ještě 8 cen garantovaných. Soutěžil z brněnské provozovny Pivní sklep na Úvoze 39.

Pavel Slavík, Trade Marketing manažer skupiny Heineken Česká republika pro segment horeca, k této promotion říká: „Cílem této soutěže je zvýšení objemů prodeje a podpora loajality konzumentů naší značky Starobrno.“ Ohlasy a zájem spotřebitelů, kteří za dva měsíce odeslali neuvěřitelných 654 000 sms zpráv potvrzují, že akce svoje cíle naplnila.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš

čtvrtek, 15. říjen 2009
18:14

tomáš

kdy nejpozději mame očekávat výhri?


napsal(a): Tomáš [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 15. říjen 2009
20:10

siki

to Tomáš: to se ještě nevý :-)


napsal(a): siki [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI