Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chmelovy dožínke nabídly pivo malých pivovarů

Co se píše o pivovarech a pivu


Chmelovy dožínke nabídly pivo malých pivovarů

[pondělí, 7. září 2009]

Ochutnat pivo z téměř dvou desítek malých tradičních pivovarů nebo guláš z polní kuchyně mohli ti, kteří se v sobotu zajeli podívat na Chmelovy dožinke do Příkaz.

Druhý ročník akce, kterou organizátoři věnují rodinným hostinským pivovarům, uspořádal letos ve svých prostorách Hanácký skanzen lidové architektury v Příkazích u Olomouce.

Chmelovy dožinke je festival minipivovárků, které vaří pivo v malém množství klasickou metodou tak, jak to kdysi bývalo. K našemu Hanáckému skanzenu to patří i proto, že se zde historie snoubí s tradicí,“ přiblížil myšlenku festivalu spolupořadatel Petr Staník.

Přestože se přehlídka v Příkazích konala letos teprve podruhé, přilákala nejen místní obyvatele, ale také milovníky pěnivého moku, kteří za festivalem vyrazili ze vzdálenějších měst.

S manželkou jsme velcí pivaři, máme rádi rodinné pivovary, protože vaří opravdu vynikající pivo. Jsme tu letos poprvé a líbí se nám to prostředí a vše kolem. Připadáme si tu jako u nějakých známých na zahradě. O akci nám řekl kamarád, který tu byl loni, tak jsme si udělali výlet z Kroměříže. Jenom jsme museli přemluvit syna, aby řídil zpátky,“ usmál se Petr Čuřík.

Haná je proslavená pěstováním žateckého chmele, kterému se říká poloraný červeňák, který je tu opravdu nejlepší. V minulosti tu byla spousta pivovarů, které zanikly. Proto se snažíme podpořit malé výrobce piva,“ doplnil Staník.

Návštěvníci tak letos mohli ochutnat například pivo z olomouckého hostinského pivovaru Moritz, točil se tu ale také pěnivý mok z Rýmařova, Zašové, Vsetína nebo Štramberku.

Zatímco si rodiče vychutnávali pivo vařené tradičními metodami, děti si mohly vyzkoušet výrobu šperků, svézt se na koni nebo si zasoutěžit o bonbony.

Fotogalerie zde...

Zdroj: Olomoucký deník.cz | Autor: Linda Lešikarová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

beercards

pondělí, 7. září 2009
21:00

beercards

Tejto akcie sme sa zúčastnili dvaja "beerborci" až z Nitry. Ja som tu bol aj vlani a teraz som so sebou stiahol aj syna (vemnr), lebo to bola výborná akcia !!! Jediné mínus bolo to, že z 20 avizovaných minipivovarov ich neprišlo až 7 !!! Čo autorka článku nepostrehla :-). Ale nevadí, o rok sa stretneme znova !!!


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Abrahaam

úterý, 8. září 2009
08:55

Abrahaam

to beercards: Taky me prekvapilo, ze se jich dost z puvodniho seznamu neobjevilo, ale asi se s tim dalo trosku pocitat. Na druhou stranu me to nijak netrapi, pac je temer nemozne ochutnat vse :) Spis me mrzi, ze ze zacatku meli problem s elektrinou, takze prvni tri piva byly dost teple. Dalsi jsem pak jeste musel vylit. Nicmene i tak jsem se rad zucastnil a za rok prijedu nejspis zase.


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:14


posted by: Inzerce

beercards

úterý, 8. září 2009
12:35

beercards

to Abrahaam: Nechcel som ochutnať 20 pív, ale hlavne tie, ktoré som ešte nepil. Z tých 7 mi chýbajú 3...:-( . Možno prídu o rok :-)


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Jirka

pondělí, 7. září 2009
11:46

to tomino: Třeba já, docela zajímavá akce. Tradiční pivovary s nejlepším pivem na Moravě jsou pro fajnšmekry - což předpokládám jsi, protože to poznáš. Bohužel amatéři, jako jsem já, raději půjdou na akci typu Příkazy. Přeji ať se ti daří, a pokud někdy budeš v Olomouci, a budeš mít čas, přijď mě amatéra trochu proškolit - chodím ke Kudějovi nebo k Moritzovi. Velmi rád poznám kvalitu za svitu ohňostroje. PS. Lahváče nejlepších piv z Moravy ti zajistím. Jirka


napsal(a): Jirka (info(a)314159.cz) [Odpovědět]

beercards

pondělí, 7. září 2009
20:35

beercards

to Jirka: Mám dojem, že si tomina nepochopil...:-)


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

tomino

pondělí, 7. září 2009
22:30

tomino

to Jirka:
tak to si mě nepochopil...samozřejmě šlo o ironii :D jak uvádí beercards


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Jirka

úterý, 8. září 2009
08:08

to beercards: V tom případě jsem to opravdu nepochopil...


napsal(a): Jirka (info(a)314159.cz) [Odpovědět]

tomino

pondělí, 7. září 2009
11:26

tomino

kurňa kdo by se zajímal o akci,kde sou k pití nějaký patoky z různých pokoutních a šarlatánských "pivovarů" když máme pořádný akce s ohňostrojem a zábavou v tradičních a prověřených pivovarech,kde vaří nejlepší pivo "nejen na Moravě" :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.09.2009 ve 11:27:30


napsal(a): tomino [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI