Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do brněnského pivovaru zamířily tisícovky lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Do brněnského pivovaru zamířily tisícovky lidí

[neděle, 6. září 2009]

Hlava na hlavě, pivo, hudba a opojení. Doslova takto lze popsat sobotu 5. září na Mendlově náměstí. Pivovar Starobrno totiž otevřel své brány a pro tisíce lidí připravil bohatý program.

Jsem tu podruhé, byla jsem i loni. Je tu dobrá atmosféra, i když člověk pořád do někoho vráží,“ křičela do silného zvuku hudby Monika Koutecká. Stejně jako ona do pivovaru zamířilo přes deset tisíc lidí. Přesná čísla odhadnou pořadatelé až po skončení festivalu.

Ten je totiž v plném proudu. Na dvou pódiích se střídají populární zpěváci jako Petr Bende, Dara Rollins nebo Jojo Band. Na dětských atrakcích u pivovarské pivnice si hrají děti, po Mendlově náměstí se potulují stovky mladých lidí. Hlavní bod programu přijde teprve večer.

Připravili jsme pro návštěvníky velkoplošnou obrazovku, na které budou sledovat utkání českého fotbalového týmu se Slovenskem o postup na mistrovství světa. Na půl desátou je naplánovaný ohňostroj,“ popsala program mluvčí pivovaru Kateřina Eliášová.

Dopravní podnik žádné posilové spoje nepřipravil. „Myslím, že nebude problém. Mendlovo náměstí je i tak velmi dobře dopravně obsloužitelné,“ řekla mluvčí dopravního podniku Hana Pohanová.

Místo zabezpečují posílené hlídky brněnských strážníků. „Nasadili jsme na místo víc hlídek, monitorujeme dění i v okolí pivovaru. Kontrolujeme také více řidičů, zaměřujeme se na testy na alkohol v krvi,“ uvedla mluvčí městské policie Denisa Kapitančiková. Strážníci zatím řešili menší problémy.

Rozhodující z hlediska výtržností bude podle strážníků doba po fotbalovém utkání. To začíná o půl deváté večer.

Zdroj: Brněnský deník.cz | Autor: Aneta Šedá


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI