Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ministr Janota chce zdražit pivo, benzin a cigarety

Co se píše o pivovarech a pivu


Ministr Janota chce zdražit pivo, benzin a cigarety

[středa, 2. září 2009]

Úřednický kabinet premiéra Jana Fischera hodlá řešit schodek ve státním rozpočtu zvýšením spotřebních daní na alkohol a na benzin. Půllitr piva by podle ministra financí Eduarda Janoty mohl podražit zhruba o padesátník.

Informaci přinesl server Týden.cz, podle kterého by vláda ráda snížila schodek rozpočtu na příští rok z plánovaných 230 miliard k úrovním okolo 160 miliard korun.

V rámci celého balíčku opatření, které by měly začít platit od příštího roku, tak došlo i na daňové změny. "Chceme zvýšit spotřební daň na benzin, na cigarety i alkohol," sdělil serveru Týden.cz ministr financí Eduard Janota.

Vláda chce zvýšit i spotřební dan na benzin. Spotřební daň by se u půllitru piva zvýšila o zhruba padesát haléřů. "Na litr čtyřicetiprocentního alkoholu to vychází asi na pětikorunu a na krabičku cigaret asi 2,50 koruny," dodal Janota.

Zdroj: Byznys Lidovky.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

čtvrtek, 3. září 2009
06:52

Roman Holoubek

Zvýšit daně u některých "zbytných" komodit jako je alkohol a cigarety. V zásadě nic proti, pořád lepší, než kdyby měl stát zbankrotovat. Ačkoli ve výdajové stránce by se také jistě našlo hodně bodů, které by šly snížit, či dokonce škrtnout. Ale od toho tady my nejsme a na tomto serveru nediskutujeme. Jen bych připomenul, že zvýšení spotřební daně u pohonných hmot může v konečném důsledku zdražit téměř vše a to je už nebezpečnější, tím se dá roztočit rychle kolotoč inflace.


Jarda

středa, 2. září 2009
10:27

Zvýšení nějakých daní nás stejně čeká. Tak proč si nevybrat menší zlo. Socani a komouši chtějí, aby platili hlavně bohatí. Tzn. za trest, že jsou úspěšní, nekašlali na školu, chodí do práce. Dobře, pár pracháčů si své jmění nezaslouží, ale já znám podstatně víc těch schopných, než všeho schopných.
Ale pivo pije a cigarety hulí kdejaký nemakačenko, somrák, cikán, tak mi to přijde podstatně spravedlivější.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hroch

středa, 2. září 2009
08:43

hroch

Je úžasný jak vždy zapomenout říct, že na to zvýšení spotřební daně ještě připadá i DPH, takže rázem je to 60hal na pivu, šest korun na vodce a tři koruny na krabce a 1,20na litr benzínu a pak hlavně procentuelně zvedlá marže obchodníka.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Energetik

středa, 2. září 2009
08:37

Energetik

Ten spoleha na to, ze ta jeho vlada defacto nemuze padnout :-D :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
20:24


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI