Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budú mať plastové poháre na pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Budú mať plastové poháre na pivo

[úterý, 25. srpen 2009]

Plány britskej vlády obmedziť násilnosti pod vplyvom alkoholu plošným zavedením plastových pivových pohárov v puboch nebudú populárne, varovali dnes majitelia reštaurácií. Britské ministerstvo vnútra zadalo objednávku na nový dizajn plastových pohárov na pivo.

Cieľom návrhu je zabrániť využívaniu sklených pohárov ako zbraní. Podľa oficiálnych štatistík sa každý rok iba v Anglicku a Walese stane 5500 ľudí terčom útoku skleným pohárom či fľašou. Združenie britského piva a pubov uviedlo, že si neželá povinné zavedenie plastových pohárov na pivo.

"Konzument má z pintového (0,568 litra) pohára lepší pocit, má dobrú váhu a nápoj pohár krásne vyfarbí. Preto chodia ľudia na pivo, aby si to užili," argumentuje. Minister vnútra Alan Campbell sa nechal počuť, že nový dizajn pivových pohárov by mohol významne znížiť počet zranených pijanov.

Zdroj: Pluska.sk | Autor: TASR


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kejna

středa, 26. srpen 2009
14:23

Kejna

což takhle zakázat jezdit autem .. tedy jen po veřejných komunikacích samozřejmě, na svém pozemku ať si každý svobodně jezdí ..

nebo plošný zákaz veškerého sportování popř. pro začátek jen kontaktních sportů .. víte kolik lidí se zraní při fotbale?


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 26. srpen 2009
09:06

jiri.kana

Primární příčina je podle mě v alkoholu v pivu obsaženém. Takže náhrada skla plastem ten nejpalčivější problém nevyřeší. Je potřeba omezit obsah alkoholu v pivu.
Naše sdružení PODTEXT má už dlouhou dobu vypracované plány, jak obsah alkoholu v pivu (le i v jiných alkoholických nápojích) snížit, na oficiálních místech se ale bohužel setkalo spíše s nezájmem a nepochopením. Přitom je to tak jednoduché a nenásilné i vůči výrobcům a konzumentům.

Ve středně rychlé variantě řešení navrhujeme postupné snižování maximálního povoleného obsahu alkoholu v pivu dvakrát do roka o dvě desetiny procentního bodu, přičemž startovní hodnota maximálního obsahu alkoholu by byla stanovena na 5%.
Ke změně by docházelo vždy na přelomu července a srpna, kdy jsou pivaři nejžíznivější a drobný pokles síly nápoje snadno přehlédnou. Další řízený pokles by nastal na přelomu listopadu a prosince za účelem minimalizace silvestrovských škod.
Pro ilustraci: Řekněme, že by se začalo v roce 2011. Pivař by normálně pil svojí dvanáctku s obsahem alkoholu 5%. V parném létě by už ale dostal pivo o síle "jen" 4,8% alkoholu, což by neměl vnímat nijak negativně. Silvestra by slavil s pivem o obsahu alkoholu 4,6% a takto silné pivo by si mohl dopřávat do konce července,kdy by dšlo k dalšímu snížení. A tak dále, až například k srpnu 2014, kdy by si pivaři pochutnávali na pivu s maximálním obsahem alkoholu 3,6%.

Takové snižování maximálního obsahu alkoholu v pivu by podle nás nemělo nikomu vadit, neboť je dostatečně pozvolné, ba dokonce plíživé. Drobný pokles pijáci nezaregistrují a za 11 let budou pít v podstatě nealkoholické pivo, aniž by cokoli zpozorovali.
Najde se před volbami nějaký odvážný politik, ochotný chopit se tohoto ožehavého problému?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.08.2009 ve 09:08:41


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
16:35


posted by: Inzerce

Sekal

středa, 26. srpen 2009
10:04

Sekal

to jiri.kana: Toto je rozpočtově nezodpovědné. Spotřební daň z piva se počítá, jestli se nepletu, podle procent extraktu původní mladiny, čili bude potřeba sazby zvýšit a zrušit zvýhodnění malým pivovarům.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

_Jura.z.Brna

úterý, 25. srpen 2009
22:33

Každý rok navštíví lékaře mnoho lidí, kteří se řízli do prstu časopisovým papírem. V Británii už doufám přemýšlejí, jak tomu nadále zabránit (blijící smajlík)


napsal(a): _Jura.z.Brna [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI