Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarské odpoledne aneb Chotěbořáci sobě!

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarské odpoledne aneb Chotěbořáci sobě!

[sobota, 15. srpen 2009]

Jedinečnou příležitost ochutnat nové pivo Chotěboř spojenou s kulturním odpolednem je připraveno na dnešek na náměstí T. G. Masaryka v Chotěboři.

Přichystala ji společnost ROSS Holding, která pivovar v Chotěboři postavila. Pivovarské odpoledne má podtitul Chotěbořáci sobě! V programu totiž budou vystupovat právě Chotěbořští pro Chotěbořáky.

Vítáni jsou ale i milovníci piva z celé Vysočiny a také na děti se v programu pamatuje. Vstup je zdarma. Odpoledne, které začíná ve 14 hodin, bude moderovat Petr Palovčík, a začíná se vystoupením mažoretek. Pak následuje hudební vystoupení čtyřicetihlavého Dechového orchestru ZUŠ Chotěboř. Hrát bude skladby různých žánrů od světových muzikálů přes jazz po klasickou dechovku.

V průběhu odpoledne budou na náměstí probíhat také soutěže pro děti a výtvarné dílny. V 15.10 hodin ovládnou na čtvrt hodiny náměstí ochotníci ze SCHODu, kteří ve třech výstupech předvedou tematické etudy z pivní historie. Druhý a třetí krátký výstup ochotníků je plánován na 16.40 a 18.10 hodin.

Žánrově pestré odpoledne ovšem přinese kromě dechového orchestru také mladou bluesrockovou dívčí kapelu Czech Frogs, další lahůdku slibuje i vystoupení od 17 hodin se skupinou DETTO. Od 18.30 hodin vystoupí na náměstí rocková formace z Nové Vsi u Chotěboře nazvaná Rock Back, kterou v 19.45 hodin vystřídá Zatrestband s kapelníkem Petrem Píšou.

A o efektní zakončení celého dne se postará Leo Válek z Ledče nad Sázavou, který připraví ohňostroj.

Zdroj: Havlíčkobrodský deník.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel

středa, 19. srpen 2009
20:28

Pavel

mně pivo fakt chutnalo, ale fakt jsem našel jen jeden stánek (měl jsem lépe koukat) a čekal jsem tam asi 15 minut, ale pánové za výčepem makali, holt místní přišli ochutnat "svoje" pivo, nedivím se¨. Já jel 150 km na ochutnávku.


napsal(a): Pavel [Odpovědět]

Děkan

středa, 19. srpen 2009
08:16

Děkan

S ódou na chotěbořské pivo bych posečkal, i když respektuji názor druhých, každý máme jiné chuťové pohárky. Ale přesto - tmavý ležák byl sladký, karamelový, pro mě průměrný, vyznávám spíše více chmelená piva a suchá s kávovým nádechem, dvanáctku světlý ležák Prémium jsem chutnal jak na stáncích tak v několika okolních hospodách, ležák byl chmelený slušně i když doznívání nebylo nikterak dlouhé, objevovala se kovová příchuť, pivo bylo prázdnější. Bohužel, nebylo možno ochutnat desítku Originál, což při anoncované kapacitě pivovaru nechápu. Pokud pořádá pivní slavnost sám pivovar, měl by nabízet kompletní sortiment. Chotěbořské pivo ale má určitě své místo na pivním trhu a najde si své příznivce. Spíše než fronty u dvou výčepů na náměstí (do deseti minut) mi vadila celková stísněnost a přeplněnost chotěbořského náměstí, ale s tím se asi nedá moc dělat, snad jen vymístění stánků na okraje náměstí a více míst na sezení. V závěru slavnosti musím vypíchnout vynikající Zatrestband z Třeště s kapelníkem Petrem Píšou.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
22:46


posted by: Inzerce

Jiri.J

úterý, 18. srpen 2009
17:17

Bohužel, ty fronty tam byly od začátku až do cca 4pm. Rovněž na prohlídku pivovaru se stálo téměř hodinu. Nebylo to však vinou perosnálu, ten už víc prostě dělat nemohl. na slavnostech se sešla snad celá Chotěboř a okolí. Možnost mít pivo zadarmo je asi pro některé neodolatelným lákadlem. Pan sládek Záruba a ostatní skutečně makali na samé hranici lidských možností. Možná by stálo za zamyšlení, zda nezorganizovat prohlídku pivovaru jeho volným průchodem s info tabulemi a případným personálem, který by u každé "zastávky" poučil případné zájemce. Měli jsme s panem sládkem domluvenu ochutnávku piva z tanků, což nám i přes svoji neuvěřitelnou zaneprázdněnost dopřál. Asi by to příště chtělo prostě více výčepů a prohlídku za peníze.


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Marek

úterý, 18. srpen 2009
16:33

Dobrý den, Pavle,
frontu na pivo o délce 150 metrů jsem na Pivovarských slavnostech opravdu nezaznamenal, i když je pravda, že jsem se na nich objevil až dvě hodiny po začátku. Nicméně stánky s pivem byly dva, čekání po celou dobu mé přítomnosti na slavnostech, tedy až do závěrečného ohňostroje, nepřekročilo pět minut, chlapíci za pípou si podle mého vedli nadmíru dobře. Celkově šlo o velmi příjemné odpoledne, navíc i dopoledne bylo v pivovaru na Dni otevřených dveří nabito, takže to vypadá, že Chotěboř se ujala a pivařům chutná. Mně tedy velmi :)
Hezký den, Martin


napsal(a): Marek [Odpovědět]

Sekal

neděle, 16. srpen 2009
17:18

Sekal

Měl jsem Chotěboř v Pivňáku a nijak zvlášť mě to neoslovilo. A ty etikety mají takové moc průmyslové.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Lili

úterý, 18. srpen 2009
16:13

To se u průmslového pivovaru může stát:)


napsal(a): Lili [Odpovědět]

Petr Ž.

úterý, 18. srpen 2009
19:07

to Sekal: Etikety jsou velmi povedené, evokují pivní cedule a etikety ala 60 léta.


napsal(a): Petr Ž. [Odpovědět]

Sekal

středa, 19. srpen 2009
10:16

Sekal

to Petr Ž.: Mohou evokovat cokoliv, ale mně přijdou nepovedené.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Pavel

neděle, 16. srpen 2009
16:20

Pavel

pivo bylo vynikající (světlé a černé), počasí přálo, ale fronta na pivo asi 150 metrů a jeden jediný stánek


napsal(a): Pavel [Odpovědět]

Lili

úterý, 18. srpen 2009
16:14

Stánky tam byly dva, jeden u kašny, druhý pod pódiem a fronta nebyla na dlouho, i když byla dlouhá:), to spíš čekat tam u kašny na maso bylo maso...


napsal(a): Lili [Odpovědět]

Roman

úterý, 18. srpen 2009
17:19

to Lili: On asi myslí dopolední program v pivovaru. Fronta 150m na prohlídku tam byla, stánek s pivem jen jeden.


napsal(a): Roman [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI