Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Strakonický pivovar zmodernizuje stáčení piva do lahví za víc jak 35 milionů korun

Co se píše o pivovarech a pivu


Strakonický pivovar zmodernizuje stáčení piva do lahví za víc jak 35 milionů korun

[sobota, 8. srpen 2009]

Měšťanský pivovar Strakonice zmodernizuje stáčecí systém piva do lahví. Jak agentuře Mediafax sdělila mluvčí města Marie Kotlíková, náklady na pořízení nové technologie přijdou na víc jak 35 milionů korun.

Pivovar nyní vypsal výběrové řízení na dodavatele stáčecí technologie. "Nabídky je možné podávat do 18. září přímo na adresu vedení pivovaru," uvedla mluvčí radnice Kotlíková.

Modernizace stáčecího systému je součástí celkové modernizace technologie pivovaru ve Strakonicích celkem za víc než 70 milionů korun. Před časem začali v pivovaru s výměnou speciálního kompresoru, který nemůže být z hygienického hlediska jako jiné promazáván olejem. Jen toto zařízení přišlo na 1,5 milionu korun. "Celkově jsme modernizaci rozložili do tří etap. První dvě by měly stát více než 50 milionů korun a potrvají pět let. Třetí etapa má přispět k vylepšení vzhledu a k modernizaci pivovarského zařízení, vyjde na 17 milionů korun," doplnil ředitel Měšťanského pivovaru Strakonice Jaroslav Tůma.

Modernizovat budou v pivovaru zařízení za provozu. Jedněmi z cílů jsou například i zvýšení chuťové stability piva a prodloužení doby trvanlivosti jednotlivých nápojů až na dvojnásobek, tedy až na půl roku. Celou akci hradí pivovar ze svých zdrojů a částečně z dotací.

Zdroj: Mediafax.cz | Autor: René Kekely


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI