Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Steiger sa predstaví na najväčšom srbskom pivnom festivale

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Steiger sa predstaví na najväčšom srbskom pivnom festivale

[čtvrtek, 6. srpen 2009]

Steiger sľubne exportuje.

Pivovar Steiger, a.s., Vyhne sa predstaví so svojou produkciou na najväčšom srbskom pivnom festivale v Belehrade v dňoch 11. až 16. 8. 2009. Celkovo je na festivale ohlásených 35 pivovarov, medzi nimi Carlsberg Srbija, Pivara MB, Laško pivo, Lowenbrau, Guinness, Paulaner, Heineken, Bavaria, Corona, Budweiser, Nastro Azzuro a iné. V minulom roku belehradský festival navštívilo rekordných 2,5 mil. ľudí. STEIGER je pozvaný aj na ďalšie srbské pivné podujatie – 24. ročník Dní piva (Dani piva) v Zrenjanine v dňoch 26. až 30. 8. 2009 vo Vojdine, kde sú Slováci treťou najpočetnejšou národnosťou. Informoval o tom vedúci marketingu Emil Mihálik.

"Srbsko je zaujímavým pivným odbytovým teritóriom, kde STEIGER zatiaľ nevyváža. V súčasnosti vyhnianský pivovar tradične exportuje do Maďarska, ČR a Rakúska. V tomto roku k nim pribudlo Fínsko, ruský Kaliningrad a sľubne sa rozbehli pokusné dodávky do francúzskeho Marseille. Vo Finsku sa chytilo fľaškové pivo STEIGER 11% svetlé a 11% tmavé, a v Kaliningrade sudové aj fľaškové svetlé pivo 12% STEIGER a 11% tmavé STEIGER. V oboch krajinách ide už o opakované dodávky a záujem obchodných partnerov trvá. Novou krajinou je aj Litva, s viac ako 500 hl predaného svetlého fľaškového piva STEIGER 12%. Špecifikom je čapovanie STEIGRA v Slovenskej kolibe v nemeckom Wildau, blízko Berlína," povedal E. Mihálik.

Dodal, že aj keď vývoz je zatiaľ iba doplnkom k domácemu predaju, pivovar teší rastúci záujem zo zahraničia, kde vedia oceniť kvalitu tradične vyrobeného piva. Výsledky sú o to lepšie, že ich nesprevádza žiadna aktívna propagácia značky STEIGER na zahraničných trhoch.

Číslom jedna sa pre export STEIGRA v roku 2008 stalo Maďarsko, kde pivovar predal 3200 hl piva. Za prvých 7 mesiacov tohto roka tam z Vyhní exportovali už cca 3000 hl piva. Z portfólia vyvážaných produktov sa u slovenských južných susedov teší veľkej obľube tmavé pivo STEIGER 11% a pozitívne ohlasy sú aj na nealko STEIGER FREE. Tento rok sa STEIGER čapoval okrem iného aj na športovom podujatí Formula 1. Novinkou je predaj v obchodnom reťazci CORA po celom území Maďarska.

V roku 2007 exportoval pivovar len symbolických 47 hl, vlani už 3671 hl piva a v tomto roku očakáva ďalší nárast, keďže vlaňajšie čísla dosiahol už za prvých 7 mesiacov.

STEIGER je najstarším slovenským pivovarom s nepretržitou tradíciou varenia od roku 1473 a je jasnou trojkou na trhu v SR, za veľkými pivovarníckymi skupinami. Pivo sa v ňom varí klasickým postupom otvoreného a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách a ležiackych tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti.

Zdroj: Informuje.com | Autor: Paper Life


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI