Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Multikino v Opavě? Za dva roky

Co se píše o pivovarech a pivu


Multikino v Opavě? Za dva roky

[úterý, 4. srpen 2009]

Územní rozhodnutí. To získal projekt společenského centra Breda & Weinstein realizovaný společností Develon.

Jak uvedla Martina Cicvárková z Develonu, revitalizace a dostavba dvouhektarového areálu bývalého pivovaru Zlatovar v historickém centru Opavy přinese obyvatelům Opavy 25 tisíc m2 moderních komerčních ploch včetně podzemního parkoviště.

Kromě mezinárodních módních značek, nepřeberného spektra služeb a moderní gastronomie bude specialitou projektu čtyřsálové multikino, tradiční pivní restaurace s mikropivovarem nebo stylová kavárna umístěná v renovovaném sále staré varny,“ vyjmenovala plánované novinky Cicvárková. Podle jejích slov bude centrum přímo napojeno na centrální pěší zónu a vnitřní městský okruh. „Nové společenské centrum bude pokračováním více než stoleté regionální tradice značky a nabídne vyváženou kombinaci obchodu, služeb, gastronomie, zábavy, kultury a dalších volnočasových aktivit,“ uvedla Cicvárková. Jak dále zmínila, centrum nabídne asi 25 tisíc m2 pronajímatelných ploch s přibližně 120 jednotkami na třech podlažích a více než 500 parkovacích míst. Nejvyšší podlaží bude podle jejích slov vyhrazeno čtyřsálovému multikinu pro pět set diváků, gastronomickému bloku, další nabídce volnočasových aktivit a také velkému dětskému koutku. Ten bude nabízet mimo jiné čítárnu pro děti a ve spolupráci s Městskou knihovnou Opava také oddělení knihovny pro nejmenší.

Projekt se začne realizovat koncem letošního roku, hned po ukončení již probíhajícího archeologického průzkumu. Otevření komplexu je plánováno na březen 2011.

Model centra města a projektu, tedy společenského centra Breda & Weinstein je od minulého týdne umístěn v prodejně Městského dopravního podniku v Opavě.

O firmě Develon

Zakladatelem české společnosti DEVELON CZ, s. r. o., byl kromě Sebastiena Dejanovski a Radima Bajgara také investor projektu Quinlan Private.

Develon vystupuje jako investiční a developerský manažer všech projektů vlastněných společností Quinlan Private prostřednictvím jeho fondu Quinlan Private Pembroke Holdings. Develon se sídlem v Praze působí v České republice a na Slovensku. Zaměřuje se především na projekty obchodních center, ale ve svém portfoliu má i multifunkční a rezidenční projekty.

Zdroj: Opavský deník.cz | Vizualizace: Develon


Multikino v Opavě? Za dva roky

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI