Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ochranná známka „Budweiser“ patří v Maďarsku i nadále Budějovickému Budvaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Ochranná známka „Budweiser“ patří v Maďarsku i nadále Budějovickému Budvaru

[pátek, 12. květen 2006]

Městský odvolací soud v Budapešti ve svých rozhodnutích postupně potvrdil právo Budějovického Budvaru na ochranu označení původu „Budějovické pivo“ a „Českobudějovické pivo“ včetně jazykových překladů. V platnosti zůstávají všechny ochranné známky, například známky „Budweiser“ a „Budweiser Budvar“. Rozhodnutí soudu nenaruší žádné obchodní aktivity podniku Budějovický Budvar, n. p. v Maďarsku.

Městský odvolací soud v Budapešti 23. května zveřejnil další rozhodnutí ve sporu Budějovického Budvaru a společnosti Anheuser Busch. Soud zamítl odvolání společnosti Anheuser Busch i Budějovického Budvaru a potvrdil v celém rozsahu předchozí rozhodnutí Městského soudu.

„Budějovický Budvar je tak v Maďarsku i nadále výhradním vlastníkem ochranných známek Budweiser a Budweiser Budvar i označení původu Budějovické pivo a Českobudějovické pivo. Má tedy exkluzivní právo na využití značky Budweiser pro své pivo. Anheuser Busch může na základě rozhodnutí soudu používat na maďarském trhu pro své pivo pouze označení BUD,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí společnosti Budějovický Budvar, n.p.

Maďarsko patří mezi 10 nejdůležitějších exportních trhů Budějovického Budvaru. Budějovický pivovar v zemi prodává převážně světlý ležák Budweiser Budvar. V roce 2005 se vývoz meziročně zvýšil o 3%. (Tisková zpráva Budějovického Budvaru)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI